Nå skal piratene fanges


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 12. februar 2010, kl. 11:15

Windows 7 topper nesten samtlige lister over de mest nedlastede programmer på forskjellige piratfora. Dette viser at det er veldig, veldig mange som kjører en ulovlig versjon av Windows 7. Dette liker selvfølgelig ikke Microsoft, og derfor legger de nå ut en oppdatering som skal være med på å fange piratene.

Føler du deg truffet nå? Da kan det være lurt å få tak i en ekte versjon. (Ill. Teknologia.no)

Føler du deg truffet nå? Da kan det være lurt å få tak i en ekte versjon.

Windows Activation Technologies (WAT) skal være med på å bekjempe piratene. WAT skal visstnok kjenne igjen over 70 forskjellige aktiveringsmetoder, og den skal finne ut om maskinen du kjører er «ekte». Dersom WAT finner noen av disse ulovlige aktiveringsmetodene på maskinen, vil det sette igang prosesser for å «beskytte» brukeren. Man vil da få opp en rekke valg for å løse problemet. De som kjører en «ekte» Windows vil imidlertid ikke merke noen ting. WAT vil jevnlig sjekke brukerens kopi av Windows ved å kontakte servere som varsler om den er ekte eller ikke.

I første omgang vil oppdateringen komme for Home Premium, Professional, Ultimate og Enterprise, men kommer til de andre versjonene senere. Oppdateringen er frivilig, og man trenger derfor ikke å installere den.

[Kilde: Slashdot og Windows Blog]

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB