Raskere surfing med Opera 10.5 beta


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 11. februar 2010, kl. 22:58

Slik ser den ferskeste Opera-versjonen ut. Har du brukt Opera før legger du garantert merke til at det er gjort merkbare endringer i designet. (Ill. Teknologia.no)

Slik ser den ferskeste Opera-versjonen ut. Har du brukt Opera før legger du garantert merke til at det er gjort merkbare endringer i designet. (Ill. Teknologia.no)

For en tid siden ble en tidlig alpha-versjon av nettleseren lansert, men nå har altså en mer stabil utgave kommet. Denne utgaven er i beta, så her kan vi forvente langt bedre stabilitet og ytelse.  Opera har nå fått versjonsnummer 10.5, og denne versjonen introduserer de en del nyheter.

Raskere surfing

En stor nyhet skal være deres nye Java-Script-motor,  og den gjør at nettsider tegnes mye raskere. I tillegg kan Opera skilte med «Turbo»-funksjonen,  som skal gi raskere surfing for de med en dårligere nettlinje. Vi må heller ikke glemme privat surfing som  lar deg surfe på nettet uten å etterlate spor. Den aller største nyheten er likevel designendringene. Opera kjører nå med fanene helt øverst, og den finnes nå kun én knapp for å få tilgang til innstillingene. Opera 10.5 er også nå mer integrert med Windows 7.

Foreløpig kun for Windows

Dessverre ser det ut til at det er kun Windows-versjonen av Opera 10.5 beta som er lansert, men bruker du Mac eller Linux kan du også laste ned en alpha-versjon – da må du imidlertid regne med at den inneholder mer feil, og er mindre stabil.

Ifølge Opera Software skal Opera 10.5 beta være den raskeste nettleseren  i verden, og om det stemmer kan du få muligheten til å teste ut selv ved å laste den ned.

Last ned Opera 10.5 beta her.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB