Slett filer i nedlastingsmappen automatisk hver uke


redaksjonen
Publisert 5. februar 2010, kl. 07:00

Denne artikkelen og videoen er produsert av gjesteskribent Robert Sørensen, også kalt @MacGeeky på Twitter. Den er fra før publisert i hans blogg og Youtube-kanal hvor du kan finne flere tips og guider for spesielt Mac og iPhone.

I videoen over blir du vist hvordan man kan nyttegjøre seg av Automator til å automatisk slette filer i nedlastingsmappen på Macen din. I denne guiden valgte jeg å la dette skje en gang i uken, men dette kan man selvfølgelig velge selv.

Dette er bare en av utrolig mange ting man kan utføre med Automator, og ved å lære seg noen basiskunnskaper om dette verktøyet kan forenkle en del arbeidsprosesser veldig mye. Det er bare å slå på nysgjerrighetsmodusen i hjernen, og sette igang med å utforske Automator selv om man ikke har gjort dette før – du vil ikke angre på det!

Om du ikke ønsker å lage programmet i Automator på samme måte som jeg viste i videoen, så kan du hoppe over denne delen ved å laste ned programmet jeg laget her. Men du må fortsatt bruke iCal til å sette opp tidsintervallet du skal utføre oppgaven i. Dette gjør du ved å opprette en hendelse i iCal, og velge ‘Åpne fil’ under alarm. Her velger du programmet som du selv har laget i Automator (eller har lastet ned her). Det er også viktig å velge tidsintervall under ‘Gjenta’ i iCal-hendelsen (Dette ble dessverre glemt i videoen).

Håper virkelig dette tipset har vært til hjelp for dere Mac-brukere. For flere tips om Mac kan du følge meg på Twitter og Youtube.

I tillegg til å følge Roberts (gjesteskribent) Twitter-bruker, blogg og Youtube-kanal, er det også mulig å abonnere på hans podcast med videoer om spesielt Mac og iPhone.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB