Ta opp video fra ditt webkamera


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 1. februar 2010, kl. 22:46

Ta opp video

Selv om man eier webkamera er det ikke en selvfølge at man har et program som spiller inn video. Debut er heldigvis et gratis program som lar deg nettopp gjøre dette. Programmet er veldig enkelt i bruk og lar deg spille inn video i god kvalitet dersom du har et bra webkamera. I tillegg til at det tar opp video er det også mulig å velge hvilket format du vil ha filmen etter det er tatt opp.

Ta opp video med dette lill programmet. Programmet er selvfølgelig gratis (Ill. nchsoftware)

Ta opp video med dette lill programmet. Programmet er selvfølgelig gratis (Ill. nchsoftware)

Debut tar opp video i disse formatene:

 • .avi
 • .wmw
 • .asf
 • .mpg
 • .3gp
 • .mp4
 • .mov
 • .flv

I tillegg til disse enhetene:

 • PSP
 • iPod
 • iPhone
 • Xbox 360
 • Playstation3

I tillegg kan man bruke programmet til å ta opp video av det som vises på skjermen. Dette kalles (for å bruke et engelsk ord) “screen capture”. Det er også mulig å sette opp en tidsinnstilt plan for når man vil ta opp video. Man kan for eksempel sette opp programmet til at det skal starte opptak hver dag kl 15.00 eller når man ellers vil. En rekke innstillinger for oppløsning og farger kan justeres før opptak.

Dersom man ønsker det, kan man bruke webkameraet som et vanlig kamera, det vil si at man kan ta bilder med det.  Bildene fra webkamera vil da ende opp i jpg-format. Ikke nok med det, man kan også brenne video/bilder du tar opp på en CD/DVD.

Last ned Debut Video Capture her.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB