Ta opp video fra skjermen med ScreenToaster


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 22. februar 2010, kl. 21:25

Det du ser på bildet ovenfor, er noe av det ScreenToaster gjør.

Ill.: Noen av valgmulighetene ScreenToaster gir deg.

ScreenToaster er en tjeneste på internett som lar deg ta opp video fra skjermen din. Å ta opp video fra skjermen er veldig egnet når man skal lage guider og veiledninger. Vil du vise noen hvordan du sletter netthistorikken i nettleseren? Eller vil du hjelpe noen med et dataproblem? – Da er ScreenToaster noe for deg.

Alt foregår i nettleseren

Etter en kjapp registrering på siden kan du komme i gang. Det er veldig enkelt å bruke ScreenToaster, det eneste du trenger å gjøre er å trykke på en stor knapp hvor det står «Start Recording». Deretter blir man presentert for et vindu med tilgang til noen enkle valg. Her kan man velge om man vil ta opp fra hele skjermen, eller om man vil ta opp kun en liten del av skjermen, da vil man kunne markere den delen man ønsker. Du kan også velge om du vil bruke mikrofon for å ta opp lyd.

Nå er det bare å ta opp

Nå kan man trykke på «Record»-knappen. Eller man kan bruke hurtigtastene, nelig ALT + S. Nå vil opptaket begynne. Alt du gjør på skjermen nå vil være med i klippet. Etter du er ferdig med å ta opp, kan du endre mange innstillinger, som for eksempel tittel, sjanger, beskrivelse etc.

Siden ScreenToaster foregår på internett, har det ingen betydning hvilket operativsystem man bruker. Alt man trenger er en nettforbindelse og en nettleser. Noen lurer sikker på hvordan kvaliteten blir, og til det spørsmålet kan vi svare at den er mer enn god nok. Det er ikke noe problem å se hva som foregår på skjermen, og det fungerer fint til guider etc.

ScreenToaster er helt gratis, og du finner det her: http://www.screentoaster.com

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB