Opera dobler nedlastninger – IE går ned


Christofer Nygård
Publisert 23. mars 2010, kl. 07:00

På den annen side går Microsofts markedsandeler ned i Europa. Etter menyen for «fritt» valg av nettleser ble introdusert i Europa begynner man å se konturene av drastiske endringer i nettlesermarkedet. Opera slapp en pressemelding i forrige uke, hvor de kunne vise til en fordobling av antall nedlastninger.

Menyen har kommet på plass etter et krav fra EU for å øke folks oppmerksomhet om de alternative nettleserne. De siste årene har Microsofts markedsandeler gått sakte, men sikkert nedover. Til tross for dette har programvaregiganten forblitt dominerende. Dette vil EU ha bukt med, for å bedre konkurranseforholdene.

Også Mozillas Firefox-nettleser har sett en økning i antall nedlastninger, kunne organisasjonens talskvinne bekrefte overfor nyhetsbyrået Reuters:

– Vi har sett en signifikant vekst i antall Firefox-brukere etter menyen ble lansert. Vi forventer at disse tallene bare vil øke etter hvert som menyen blir tilgjengelig i flere land.

Nettleserne på forsiden av menyen har sett en merkbar økning. Nettleserne som ikke ses på forsiden, derimot, kan kun vise til en marginal økning i antall brukere.

– Akkurat nå ser vi kun en marginal økning i antall nedlastninger fra Microsofts valgmeny. Dette er også tilfelle for de andre, mindre nettleserne som ikke er blant de fem i front, kunne Flock-talspersoner fortelle.

De mindre nettleserselskapene har sendt en forespørsel til EU-kommisjonen om å endre dette, slik at det vises tydeligere at det fins flere muligheter.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB