Få tilbake ”Custom OS” på PS3


Markus Lund
Publisert 7. april 2010, kl. 22:48

Siden lanseringen av PS3 har Sony valgt å gi brukerne av konsollen muligheten til å legge inn et andre operativsystem på konsollen sin. Dette var en flott måte å utvide bruksområdet på konsollen ved at brukerne kunne legge inn et Linux operativsystem. Der kunne man bruke Linux på akkurat samme måte man ville ha gjort dersom man installerte det på en datamaskin. Man kunne spille av flere forskjellige videofiler ved hjelp av der populære avspillingsprogrammet VLC, eller surfe på nettet med Opera eller Firefox. Man kunne også spille flere typer spill, fordi man kunna koble til mus og tastatur via USB.

Når Sony lanserte sin mindre versjon av PS3, ”PS3 Slim” i fjor ble mange overrasket over at de hadde fjernet muligheten for et ekstra operativsystem. Men alle de som hadde den gamle ”feite” versjonen, kunne fortsatt surfe på nettet med Chrome på konsollen sin. Dette varte derimot ikke så veldig lenge.

For litt siden lanserte Sony versjon 2.21 av operativsystemet sitt. Og det var ingen nye funksjoner med, kun en funksjon var fjernet. Nemlig muligheten for å kjøre et ekstra operativsystem. Det er derfor mange som mister muligheten til å kjøre Linux på maskinen sin, og blant dem finner vi Geohot.

Geohot er mest kjent for sin iPhone jailbreak, Blackra1n

Geohot er mest kjent for sin enkle jailbreak til iPhone, Blackra1n. Men han har også tidligere påstått at han har klart å hacke PS3. Når det ble kjent at versjon 2.21 til PS3 OS skulle fjerne muligheten for Linux, fortalte Geohot at folk ikke skulle oppdatere til 2.21. Han skrev på sin blogg at han skulle gjøre det mulig å oppdatere til 2.21 og fortsatt ha muligheten til andre operativsystem. Og det ser det ut til at han har gjort.

7. April publiserte Geohot en video på Youtube der han viser at han har versjon 2.21 og ”other os”-støtte. Dette egendefinerte operativsystemet er fortsatt ikke tilgjengelig for andre, men kjenner vi Geohot rett så jobber han med det. Se videoen av hans egendefinerte OS under.

Kilde: geohotps3.blogspot.com

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB