Hotmail med forandringer


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 18. mai 2010, kl. 18:00

Microsoft starter nå utrullingen av Hotmails nye funksjoner, og her er integreringen med Microsoft Office sentralt. Har Microsoft sett på Google? Fra før av vet vi jo at Google gjorde et smart trekk da de integrerte Gmail og Google Docs. På lik linje gjør Microsoft det, med Office.

Se og rediger

Med en web-basert versjon av Microsoft Office skal man kunne se og redigere innhold i f. eks dokumenter, PowerPoint-presentasjoner, Excel og  OneNote i selve Hotmail. Alt dette uten å måtte installere noe ekstra program, alt foregår i nettleseren Samtidig kan brukere lagre f. eks dokumenter i nettskyen, via SkyDrive. Ved hjelp av dette kan man også bestemme hvem som skal ha tilgang til filene. Dette betyr at man kan sette opp tilgangen slik at flere kan jobbe med samme dokument!

Lettere fotodeling

Å sende e-poster med store bilder er ikke særlig praktisk. Å legge til bilder som vedlegg er ikke en optimal løsning. Dette har Microsoft gjort noe med. Nå, når noen sender en e-post med et stort bilde, vil bilde automatisk bli lagret i SkyDrive. Men du vil likevel kunne se en liten forhåndsvisning av bildet i e-posten. Vil du se det i sin originale størrelse, kan du gjøre dette med en egen bildeviser i Hotmail. Bildene kan også lagres på maskinen, og da som en zip-fil.

For en bredere oversikt, besøk denne siden: PCWorld.idg.com

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB