Microsoft taper nettleserkrigen


Christofer Nygård
Publisert 4. mai 2010, kl. 15:18

Ny statistikk fra analysebyrået NetApplications viser at Microsoft taper nettleserkrigen mot Mozilla og Google. Tallene viser at Microsoft er på et historisk lavt nivå i forhold til 2003-toppen på 93 prosent av markedet. Men med 60 prosent er selskapet fremdeles desidert størst.

Google Chrome er nettleseren som har økt mest siden samme tid i fjor, da den kun hadde en markedsandel på 1,7 prosent. De nye tallene viser at Chrome har steget til 6,7 prosent – og dermed er forbi både Opera og Safari.

En ny versjon av Internet Explorer er på vei. Foreløpig er Internet Explorer 8 den nyeste versjonen, som kom mars i fjor.

Valgmeny

For noen måneder siden ble valgmenyen introdusert i Europa. Det innebar at brukere av nyere Windows-operativsystem må velge mellom en rekke nettlesere idet de kjører Internet Explorer. Dette kom i forbindelse med et krav fra EU for å bedre konkurransebetingelsene på nettlesermarkedet.

Markedsandeler for de forskjellige nettleserne er listet nedenfor:

  • Internet Explorer – 59.9%
  • Firefox – 24.5%
  • Chrome – 6.7%
  • Safari – 4.7%
  • Opera – 2.3%
  • Opera Mini – 0.7%
  • Netscape – 0.46%
  • Mozilla – 0.16%
  • Flock – 0.06%
  • Lunascape – 0.04%

Kilder: NetApplications, BBC News

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB