The devil’s rejects


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 15. februar 2011, kl. 23:59

1978: I et falleferdig hus på en avsidesliggende gård i Ruggsville, Texas, bor familien Firefly. Familien er ikke som alle andre, noe politiet raskt forstår i det de ransaker huset etter et raid. Grunnen til raiden er en rekke uoppklarte forsvinninger, og de har nok funnet de skyldige; huset flyter over av lik: hodeskaller brukt som pynt, møbler med menneskeskinn-trekk og menneskedeler i fryseren.

Alle i familien Firefly har en felles hobby: Drap. Forskjellen er at de liker det på forskjellige måter. Otis er spesielt glad i å «sove» med døde folk.

Under raidet klarer politiet å ta mother Firefly til fange, mens Otis og Baby klarer å unnslippe. De drar for å finne faren sin, klovnen Captain Spaulding. Han vil kunne hjelpe dem med å unnslippe politiet. På veien stopper de på et motell langs veien, og bare for moro skyld tar de et omreisende band til fange.

Vi følger Otis, Baby og Captain Spaulding på flukt fra politiet, og Sheriff Wydell i ordkamp med mother Firefly for å finne ut hvor resten av familien har tatt veien. Vil han klare å gjøre slutt på den utradisjonelle familien Firefly før de gjør slutt på han?

The Devil’s Rejects har fått tittelen sin fra navnet Baby bruker om familien sin. De er rett og slett en familie som djevelen ikke ville ha, og det sier jo sitt.

Skuespillerprestasjonene i The Devil’s Rejects er ikke noe å skryte av. Ingen av skuespillerne er særlig flinke, men de er heller ikke stive og innøvde slik de ofte kan oppfattes når de ikke kan spille. Den beste karakteren er definitivt Captain Spaulding, en avdanket klovn som har sett sine bedre dager. Klassisk skummel klovn.

Filmen i seg selv er ingen skrekkfilm av den skremmende sorten. Den er mer en ekkel film man kan risikere å bli litt kvalm av om magen ikke er av den sterkeste. Er du derimot en ihuga skrekkfilm-entusiast og ganske immun mot halvkvalme filmer, minner The Devil’s Rejects om noe så sjeldent som en morsom skrekkfilm.

 

INFO OM FILMEN:
Originaltittel: The Devil’s Rejects
Regissør: Rob Zombie
Produksjonsår: 2005
Lengde: 107 min
Sjanger: Horror/Crime/Thriller
Skuespillere: Sid Haig, Bill Mosely, Sheri Moon Zombie, William Forsythe, Matthew McGrory, Ken Foree.
Tagline: «Go to Hell!»

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB