Inhale


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 15. april 2011, kl. 00:49

Paul er en anerkjent statsadvokat som for tiden forsvarer en pedofil mann i retten. Han gjør suksess på jobben, men privat står det liv på spill. Hans datter, Chloe, lider av en dødelig lungesykdom. Den eneste utveien er om hun får nye lunger. Problemet er at det står tusenvis i kø for organtransplantasjon før henne.

En dag blir Paul og kona Diane innkalt til Chloes lege. Hun forteller at Chloe har kommet til trinn fire og at hun kun har kort tid igjen å leve. Så bryter legen taushetsløftet i det hun forteller at man i Mexico kan få kjøpt organer og utført illegale transplantasjoner. Paul bestemmer seg raskt for å dra på sitt livs viktigste reise, en reise som vil vise seg å bli mye farligere enn han noen gang kunne ha forutsett.

Vel framme i Mexico begynner Paul letingen etter Dr. Navarro, legen som utfører illegale transplantasjoner. Underveis avdekker han den umenneskelige, kvalme og forferdelige metoden de bruker for å få tak i organer, og han står ovenfor et umenneskelig valg.

Inhale er en dyp og rørende film om hvor langt en far er villig til å gå for å redde sin datter. Filmen trykker mot brystet og får deg til å holde pusten. Medfølelsen for Paul, Diane og Chloe kommer raskt snikende, og medfølelsen for diverse statister følger tett på. Et par folk får også avskyen til å vokse i alarmerende fart.

Filmen har en spesiell lyssetting, en slags nyanse av oransje, og dette gir den er røft preg. Filmen har dessuten en rå og naken beskrivelse av Mexico, og småguttene i gatene spiller forbløffende godt. Filmen setter absolutt sine spor.

 

 

INFO OM FILMEN:
Originaltittel: Inhale
Regissør: Baltasar Kormákur
Produksjonsår: 2010
Lengde: 100 min
Sjanger: Drama, thriller
Skuespillere: Mia Stallard, Dermot Mulroney, Diane Kruger, Sam Shepard, Rosanna Arquette

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB