Mirrors


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 13. mai 2011, kl. 20:58

Ben Carson har fått seg jobb som nattevakt ved det nedlagte kjøpesenteret Mayflower i New York. Tidligere har han jobbet som etterforsker ved NYPD, men etter en skyteepisode sluttet han og begynte å bruke tiden sin på alkohol i stedet. Nå bor han på sofaen til sin lillesøster, Angela, og kona hans nekter han å treffe ungene uten å si ifra først.

Ben vil forbedre seg, og derfor har han tatt jobben. Det virker som en banalt enkelt jobb; gå rundt i et stort bygg hver andre time. Før bygningen ble et kjøpesenter, var det et sykehus, og særlig kjelleren bærer preg av dette. Likevel er det ikke den skumle kjelleren som er problemet. Mayflower-bygningen er full av speil, og Ben oppdager raskt at det ikke akkurat er snakk om vanlige, speilbildereflekterende, speil. Noe gjemmer seg på den andre siden. Noe ondskapsfullt.

Ben begynner å lete etter historien til sykehuset, men speilene, eller det som befinner seg på innsiden av dem, liker ikke at folk graver. Det er ikke bare Ben som er i fare, også familien hans bør holde seg unna speilbildereflekterende flater.

Mirrors er en av de få skrekkfilmene som får meg til å ta puten foran ansiktet. Filmer hvor man bruker vanlige ting som det onde, er de beste.
Likevel er kanskje ikke Mirrors en særlig godt gjennomført film. Den gjør jobben sin med å skremme seerne, men plotet er for flatt. Den overraskende slutten virker positivt, helt til du innser at det bør komme en oppfølger. Det har det ikke gjort per dags dato.

Kiefer Sutherland spiller som alltid bra og overbevisende, men det er også noen ganske ukjente talenter gjemt i denne filmen. Muligens en ny barnestjerne, i form av Bens sønn; Cameron Boyce. Han har en tilstedeværelse få barn kan prestere, og jeg elsker hvor ekkel og søt han er på samme tid.

Utenom det jeg har nevnt, så er det lite å pirke på i Mirrors. Filmen har en perfekt dose ekle scener, men mest av alt er den psykologisk, den tuller med hodet til de som er med. Med gode skuespillere, skummel bygning med masse speil og skumle dukker, og gode effekter på de skumle scenene, er dette en film jeg vil anbefale deg å se. Alene. På kvelden. I stappmørket.

INFO OM FILMEN:
Originaltittel: Mirrors
Regissør: Alexandre Aja
Produksjonsår: 2008
Lengde: 110 min
Sjanger: Horror/Mystery
Skuespillere: Kiefer Sutherland, Paula Patton, Cameron Boyce, Erica Gluck, Amy Smart, Mary Beth Peil
Tagline: «There is evil……… On the other side»

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB