Hacker får jobb i Apple


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 26. august 2011, kl. 14:13

I de siste par årene har det blitt «vanlig» at hackere har fått jobb i store selskaper. Årsaken er åpenbart at det er veldig nyttig for selskapene å ha slike datakyndige mennesker i staben. I juni ble det kjent at den unge gutten George Francis Hotz, som var den første til å jailbreake iPhone, fikk jobb i Facebook. Nå gjentar historien seg, men nå er det @comex som er hovedpersonen, og arbeidsgiveren blir Apple selv.

Comex er mannen bak tjenesten jailbreakme.com som enkelt lot iPhone-brukere jailbreake sin iPhone. Tjenesten var svært enkelt i bruk, og ble raskt populær. Tjenesten utnyttet en sikkerhetsfeil i hvordan enhetene leste PDF-dokumenter for å jailbreake systemet. Nå har han i følge ham selv fått jobb i Apple, noe som kom litt overraskende. Apple er ikke kjent for å ansette folk som misbruker dem.

Nå ser det imidlertid ut som at dette har forandret seg, og de ser tydeligvis nytten i å ansette Comex. Er dette en ny strategi som har kommet som følge av lederskiftet mon tro? Hvilke arbeidsoppgaver Comex vil få er ikke kjent, men at jobbing opp mot sikkerhet er sannsynlig er det ingen tvil om.

[Kilde: Twitter]

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB