Skoler bør anbefale Dropbox til elever


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 28. august 2011, kl. 13:59

Skolen er i dag ganske annerledes enn hva den var for 50 år siden. Digitale verktøy har stort sett tatt over all jobbing, og man er totalt avhengig av å bruke datamaskin når man er elev i dag. Det samme gjelder lærerne. Mye av arbeidet vi gjør bli lagret på PC-ene og Mac-ene, noe som gjør oss mer sårbare. Ettersom elever, som alle andre, kan få dataproblemer, kan det være fornuftig å ta i bruk en backuptjeneste på internett.

Jeg har selv uttalige ganger prøvd å hjelpe folk som har mistet alt av dokumenter, bilder, filer etc. De fleste av dem har aldri tatt backup, så følgene kan bli fatale. Jeg har alltid anbefalt folk å bruke Dropbox, en genial tjeneste som lar deg lagre alle filer og dokumenter i en mappe på datamaskinen, som synkroniseres opp mot en server på internett. Med andre ord; lagrer man en fil i denne mappen, bli det automatisk lastet opp til internett, hvor de lagres på en sikker plass. Fra denne plassen kan man få tilgang til filene via nettleseren, eller via iPhone og Android. Man har rett og slett tilgang på filene uansett hvor man befinner seg.

Dette gir uante fordeler. Tenkt deg bare situasjonen der elever kommer til læreren og sier de har mistet innleveringen som skulle leveres inn. Disse situasjonene er irriterende og skadene for både elever og lærere. Løsningen på problemet heter Dropbox, og er uvurderlig. Dersom hver elev har Dropbox installert på maskinen sin, er sjansen for at slike situasjoner skal oppstå, minimale.

Det er absolutt ingen grunn til at skoler ikke skal anbefale Dropbox til sine ansatte og lærere. Det er helt gratis og gir deg 2gb lagringskapasitet, noe som for de fleste er nok når man skal lagre dokumenter. Trenger man mer plass kan man selvsagt betale en liten slant penger for å øke kapasiteten.

Dropbox fungerer på både Windows, Mac, Linux, iPhone, iPad, Android og Blackberry. Dermed vil ingen ekskluderes, noe som gjør at at skolene uten problemer kan anbefale tjenesten.

Så skoler, lærere, denne beskjeden adresseres til dere: be samtlige elever om å ta  i bruk Dropbox, det er verdfullt for alle parter, og det kan spare dere for mye tid. Kanskje får IT-hjelpa på skolen en litt bedre hverdag også. Og det er jo bra, ikke sant?

Dropbox.com er adressen dere skal peke nettleseren til.

Blogglisten

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB