Dagens anbefaling: TooManyTabs


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 16. september 2011, kl. 21:12

Chrome er en fantastisk nettleser, og vi kunne for noen uker siden avsløre at Chrome er den nettleseren som brukes mest blant våre lesere. Men selv om Chrome er en veldig god nettleser kan man oppleve at den stjeler litt vel mye ressurser av datamaskinen. Spesielt skjer dette når man har oppe mange faner samtidig. Dette kan være irriterende for brukeren, men dette har heldigvis noen tenkt på.

Frigjør minne

TooManyTabs heter løsningen, og er et lite tillegg som enkelt installeres i Chrome. Det tillegget gjør er å frigjøre minne i nettleseren, ved å suspendere de fanene du angir. Dersom du for eksempel har 12 faner oppe, og merker treghet i nettleseren, kan du enkelt velge noen faner, og suspendere de. TooManyTabs vil da lagre de fanene du velger, og spare dem til senere, da du eventuelt vi åpne dem igjen. Fanene du suspenderer vil egentlig lukkes, men tillegget husker nettadressen, slik at Chrome kan åpne dem igjen. Men, dersom du for eksempel holder på se en video i nettleseren, og suspenderer denne fanen, vil videoen starte helt på nytt når fanen åpnes igjen. Dette fordi tillegget åpner fanene på nytt, dvs. laster inn sidene på nytt.


TooManyTabs er selvfølgelig helt gratis, og installeres på samme måte som andre tillegg. Teknologia har selv testet tillegget, og kan bekrefte at det fungerer som beskrevet. Vi anbefaler alle med mange åpne faner å installere dette tillegget, som kan gjøre Chrome litt raskere. I tillegg blir det mer oversiktlig å bruke Chrome når det ikke er så mange faner på programlinjen.

TooManyTabs finnes også til Firefox, og det har det allerede gjort en god stund.

 

Lenke til TooManyTabs (Chrome)

Lenke til TooManyTabs (Firefox)

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB