Chrome den mest populære nettleseren


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 28. august 2011, kl. 20:52

I 2008 ble Google Chrome lansert, og den ble raskt populær. At Chrome fikk så store markedsandeler så tidlig er oppsiktsvekkende. Alle i Teknologias stab sverger  for øvrig til Chrome. Nå har vi tatt en titt på hvordan det står til blant våre lesere, og svaret er at…ja, du gjettet riktig, Chrome er mest populært. 31,78 % av våre lesere bruker Google Chrome, i følge vår kilde, Google Analytics. Et lite stykke bak finner vi Internet Explorer med sine 27,10 %. At Chrome har gått forbi verdens mest brukte nettleser er intet mindre enn imponerende. På delt tredjeplass finner vi Firefox og Safari med sine 14,95 %. Til slutt kommer Opera som står for 9,35 % av besøkene på Teknologia.

Nå er denne informasjonen hentet fra Google Analytics, men det er ingen grunn til å tro at dataene er feil av den grunn. Om våre resultat er unike vet vi ikke, men det kan jo tenkes at det primært er teknologiinteresserte som besøker oss, og at det derfor er Chrome som ligger øverst. Det viser seg nemlig at mange, om ikke de fleste, teknologiinteresserte sverger til enten Chrome eller Firefox.

Undertegnede har aldri likt Internet Explorer noe særlig, og for å være helt ærlig ser jeg på det som positivt at Microsoft blir pustet litt i nakken. Rettere sagt; nå er det Microsoft som blir nødt til å puste Chrome i nakken.

[Kilde: Google Analytics]

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB