Slik er nye Facebook


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 23. september 2011, kl. 15:21

I løpet av de siste dagene har det skjedd en rekke endringer på Facebook, og det er ikke små endringer det er snakk om. Tjenesten har nærmest vært i gjennom en revolusjon, og mye av de viktigste funksjonene har fått seg en aldri så liten makeover.

Ubestemmelig 

I starten hadde Facebook en nyhetsstrøm som viste sist nytt øverst. Dette lot brukerne få siste nytt enkelt og greit, ved å se øverst. Senere valgte Facebook å innføre noe kalt «Toppnyheter», en nyhetsstrøm med en noe annen struktur. Der var det nemlig det «viktigste» nyhetene som kom øverst, og det var Facebook selv som avgjorde hva du anså som viktig. De gikk ut i fra hvor mange kommentarer og hvor mange «likes» et innlegg hadde fått, og de mest populære kom altså øverst. Dette fikk brukerne til å rase, for de fleste var ute etter å få med seg siste nytt. Facebook ga etter  og dermed kom muligheten til å velge å se siste nytt igjen, og Facebook har holdt seg til denne strukturen i en god stund. Men nå har Facebook igjen lekt seg, og nå er siste nytt-muligheten borte. Nå er det Facebook som har kontroll igjen, og de siste nyhetene og oppdateringene er tilsynelatende borte. Men neida, du kan fremdeles se hva vennene dine spiste til middag for 30 sekunder siden.

De aller siste oppdateringene ligger nå helt til høyre på Facebook, like over chatten. Der oppdateres alt som skjer, i sanntid. Du trenger ikke å trykke oppdater, dette skjer nemlig av seg selv. Du kan herfra trykke liker, eller kommentere innlegget.

Foto: Engadget

Timeline

En ny funksjon ble presentert på F8-konferansen i går, nemlig timeline. Timeline viser livet ditt i en oversiktlig tidslinje. Den starter helt fra man blir født, og til dagen i dag. Man kan se hva man foretatt seg de siste årene, man kan se alle hendelser, innlegg og alt annet relatert til deg som person.

Komplett profilendring

I nærmeste fremtid vil en stor forandring rulles ut til Facebook-brukerne. Måten profiler presenteres på blir snart totalt annerledes, og brukerne må vende seg til en helt annen profilvisning. Nå kan du snart ha en profil med et gigantisk bilde på toppen, som kan presentere deg som person. Teknologia har selv fått profilforandringen, og vi kan bekrefte at det er helt ulikt dagens profilvisning. Det er mulig å få denne profilendringen allerede i dag, og det gjør du ved å følge denne guiden.

Bedre Spotify-integrering

Det er ingen tvil om at Facebook ønsker at du skal kunne bruke tjenesten til det meste. Spotify har nå vært en del av Facebook en god stund, men nå får musikktjenesten en enda større plass på Facebook.Den såkalte open graph-plattformen har fått seg en kraftig overhaling og gjør det nå enklere enn noen gang å dele musikk med venner. Med den nye funksjonen kan du nå spille av musikk direkte i Facebook! Det samme gjelder videotjenesten Netflix, men den er ikke tilgjengelig for oss nordmenn, så like aktuell er ikke den funksjonen.

 

Kilde: Lifehacker

 

 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB