600 000 forsøker å hacke Facebook hver dag


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 5. november 2011, kl. 23:14

Facebook innrømmer dette selv gjennom en illustrasjon de har laget (Se den her). Selv om 600 000 ikke er mye sammenlignet med en milliard, er dette oppsiktsvekkende. Sikkerhetseksperter mener Facebook-brukerne må tenke mer gjennom hvilke passord de velger, og at de må lage mer komplekse passord. Grunnen er at sterke passord reduserer sjansen for å bli hacket betraktelig.

«Hackerne» hacker med det formål å skaffe sensitiv informasjon, og bruke det til sin fordel. Ofte greier hackerne å få tilgang til brukernes profiler. Det er da vanlig at de utnytter brukernes innflytelse på venner, og «lurer» dem til å kjøpe ting, eller gi bort sensitiv informasjon om seg selv. Vennene tror da ikke at man har onde hensikter?

Vi presiserer at ikke alle av de 600 000 lykkes med å hacke Facebook. Det sosiale nettverket har teknologi som beskytter mot denne typen aktivitet, men at noen av dem lykkes, det er det nok ingen tvil om.

«Trusted friends»

Facebook ruller nå ut to nye sikkerhetstiltak. La oss si at du blir hacket og at vedkommende endrer både passordet og e-postadressen knyttet til kontoen. Da kan du nå få hjelp av en ny funksjon kalt «Trusted friends». Dette går ut på at du som bruker kan velge fra tre til fem venner du stoler på, som kan motta innloggingskoder som du kan bruke for å logge på kontoen din.

De introduserer også passord for applikasjoner. Dette går ut på at man ikke behøver å bruke samme passord for forskjellige tredjepartsapplikasjoner gjennom Facebook Connect – et eksempel er Spotify.

Kilde: Telegraph.co.uk

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB