Dette bildet er sett av en milliard mennesker


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 15. november 2011, kl. 11:06

Da Windows XP ble lansert for ti år siden, fulgte det med et skrivebordsbilde som skulle vise seg å nærmest bli et symbol på selve operativsystemet. Dere har garantert sett det; vi snakker om bilde av den knallgrønne enga.

"Alle" har sett dette bildet.

En kjærlighetshistorie

Chuck O’Rear var på vei til å besøke kjæresten sin da han oppdaget den flotte enga. Den tidligere Nation Geographics-fotografen stoppet umiddelbart opp for å ta bilde av skjønnheten. Han tok frem kameraet sitt og knipset i vei. På dette tidspunktet hadde han ingen anelse om at dette bildet skulle vise seg å bli et av verdens mest sette bilder. Det er estimert at en milliard mennesker har sett bildet – og nesten en halv milliard XP-eksemplarer er solgt. 

Kan ikke avsløre prisen

Microsoft bestemte seg for å kjøpe bildet O’rear hadde tatt. Dette gikk fotografen med på, og han skrev under en avtale. Men han kan ikke avsløre hva prislappen lød. Ryktene sier imidlertid at XP-bildet er det dyreste lisenserte bildet som noensinne har blitt solgt.

Mange skulle kanskje tro at det er bilder som «Skrik» og «Mona Lisa» som troner øverst på listen over mest sette bilder, men det er altså Windows XP-bildet som kan skryte av den tittelen.

Slik ser stedet ut i dag - ikke like innbydende i 2011 altså.

 

Kilde: Dail Mail

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB