FILM: Immortals


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 24. november 2011, kl. 22:10

Før menneskene fantes bare gudene, men også disse var fiender. Krigen raste, og de som tapte, titanene, ble straffet ved å bli plassert i et bur inne i et fjell på Jorden.

Flere århundrer senere møter vi Theseus, en ung mann som bor i en liten by i en fjellvegg.  I denne fjellbyen bor han sammen med sin mor,
og hvis man ser bort fra resten av innbyggernes oppførsel, så lever disse to et fint og rolig liv. Theseus har aldri hatt noen far, men en gammel mann har lært han å slåss siden han var liten guttunge.

Samtidig har kong Hyperion samlet en hær av dødelige. Han er på jakt etter Epirus’ bue, en bue som vil gi han makt over hele verden. Alt som står i veien for han, blir ødelagt og drept.

Kong Hyperions hær ankommer Theseus’ hjemby og dreper noen sistnevnte er glad i. Dette utløser en intens vrede hos Theseus, og han bestemmer seg for å kjempe mot kong Hyperion. Uten at Theseus vet der, så er gudene på hans side; de sitter oppe i himmelen og passer på han. Han har også et jomfruorakel på sin side. Det vil si, hun er jomfru når filmen begynner i alle fall…

En avstengt demning brukes som en beskyttende mur for å holde fiender unna en by. Denne byen ligger ved foten av et fjell, og inne i fjellet finnes de uhyggeligste skapninger. Det er hit Theseus og hans reisefølge har tenkt seg, og det er her kampen for tilværelsen vil skje. Vil bonden Theseus klare å slå den mektige kong Hyperion?

Immortals har en god del småfeil. Først tenkte jeg at det sikker bare var én, men gjennom hele filmen dukker de opp, og når man først er obs på dem, ser man dem godt. Derfor velger jeg å ikke fortelle deg hvor de er, slik at du blir sittende å vente på dem.

Immortals er ingen koselig film. Tvert i mot. Filmen inneholder vold, blod og gørr, og filmens utstråling er mørk og dyster. Før man drar for å se Immortals bør man tenke over hvem man har med seg; dette er ingen film for den yngre garde, selv om vi er oppvokst med vold på tv og spill.

Når det kommer til gudene, så blir det så overdrevent med gull og glitter at jeg føler jeg har kommet på danskebåten. De er ikledd gull fra topp til tå, og de oppfører seg og snakker stivt og unaturlig. Det er kanskje meningen siden de er guder, men det blir likevel en for stor kontrast mellom jorden og himmelen.

Immortals har en god underholdningsverdi, men historien strekker ikke til. Man får ikke tak på hvor historieskaperen vil, og det hele blir en salig blanding av sterke menn som slakter hverandre og guder som står og ser på. Dessuten kan noen av dialogscenene bli i lengste laget.

 

 

INFO OM FILMEN:
Originaltittel: 
Immortals
Regissør:
Tarsem Singh
Produksjonsår: 
2011    Premiere: 25.11.11
Lengde:
1 t 50 min
Sjanger: 
Comedy/drama/romance
Skuespillere: Henry Cavill, Mickey Rourke, Stephen Dorff, Freida Pinto, Luke Evans, John Hurt, Isabel Lucas
Tagline: «The Gods Need a Hero»

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB