FILM: Julenissens lærling


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 28. november 2011, kl. 21:10

Nicholas er en gutt som bor på et barnehjem i Australia. Hans beste venn på barnehjemmet, Felix, blir plutselig en dag adoptert, og da står Nicholas igjen helt uten venner. Flaks for han dukker det opp en ny jente, og de stjålne blikkene de to i mellom, viser at de begge kunne tenkt seg å bli bedre kjent. Men før dette skjer, blir Nicholas en natt vekket av en alv og et reinsdyr. Disse er sendt av Julenissen; han har nemlig måttet finne en arvtager siden han begynner å bli for gammel.

På Nordpolen begynner Nicholas raskt i lære hos Julenissen. Julenissen liker ikke at Nicholas skal ta over jobben hans, og er ikke akkurat hjelpsom. Her kommer Nicholas’ kjæledyr, Rufus, og Julenissens kone, Beatrice inn; disse to passer på og trøster Nicholas når dagene blir lange og Julenissen er ekstra guffen.

Det er juleaften, og det har gått ett år siden Nicholas flyttet til Nordpolen. Det er klart for Julenissens årlige tur med gavene, men ikke alt går etter planen. Vil Julenissen klare jobben i år også, eller blir det Nicholas som til slutt redder julen?

Julenissens lærling er en flott animasjonsfilm med mye moro. Derfor passer denne filmen perfekt som førjulskos for de aller minste (den er dubbet på norsk). Likevel har filmen en undertone som også appellerer til de litt større barna. Undertonen handler om hvordan det er å føle at man ikke er flink nok, og om hva man gjør for å overvinne frykten sin.

Latteren sitter nok løst hos både barn og voksne i det vi får være med på en eventyrlig reise til det iskalde nord og et gigantisk lekeverksted. Vi møter også mange koselige og morsomme karakterer, blant annet kjæledyret Rufus.

Filmen som animasjonsfilm fungerer veldig bra, og jeg ser ikke noe dårlig arbeid jeg kan sette fingeren på. Alt i alt er Julenissens lærling en koselig førjulsfilm som man godt kan unne seg i høstmørket. Enten med barn, eller uten. Alle må omfavne sitt indre barn, og denne filmen er en fin måte å gjøre det på.

 

 

 

INFO OM FILMEN:
Originaltittel:
L’apprenti Père Noël
Regissør:
Luc Vinciguerra
Produksjonsår:
2010
Lengde:
1 t 18 min
Sjanger:
Animation/Family

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB