Trampoline – gøy eller støy?


Trond Eilertsen
Publisert 1. februar 2020, kl. 13:09

Når norsk sommer viser seg fra sin beste side er det mange som tilbringer dagen på terrassen eller i hagen for å nyte sol og ferie. For den yngre generasjonen frister det gjerne å hoppe på trampoline i timevis. Det kan bli et hett tema mellom naboer, særlig om man bor tett på hverandre.

Bor man i borettslag eller sameie, er sjansen stor for at man bor tett sammen med naboene. Ikke alle har store hager som gjør at ting som trampoliner skjermes for de som er i umiddelbar nærhet. Latter og hyling fra barn som hopper på trampolinen i mange timer i strekk kan skape misnøye for noen.

God dialog løser det meste

– Dette er en typisk ting som kan skape masse diskusjon. Nøkkelen til et godt naboskap er gjensidig respekt og forståelse. Det er viktig å ta hensyn til de som synes støyen er sjenerende. Mennesker har ulik grad av toleranse for lyd, råder Henning Lauridsen, direktør for interessepolitikk og jus i NBBL.

For de som bor i borettslag er en generell regel at andelseieren selv bestemmer i egen hage, mens borettslaget har det avgjørende ordet på fellesarealene. Det finnes ingen trampolineregler i borettslagsloven.

– I et boligstrøk vil normal støy fra lek på trampoline være noe du må regne med, men uansett hvor man bor skal man ikke opptre slik at man er til urimelig ulempe for andre, understreker Lauridsen.

Han råder alle i en slik situasjon til å snakke med naboen og finne ut av det sammen.

– Man kan for eksempel bli enige om tider på døgnet det skal være stille, foreslår Lauridsen avslutningsvis.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB