Slik oppdaterer du til iOS 5


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 16. november 2011, kl. 16:00

Da Apple slapp sitt nyeste operativsystem i oktober var det mange som koblet til sin enhet og oppdatere programvaren umiddelbart. Likevel er det mange som ikke har oppdatert enda, og kanskje er du en av dem? Kanskje er du usikker på hvordan du gjør det? Vel, vi viser deg steg for steg hvordan du skal gå frem for å få siste versjon, iOS 5, installert på din iPhone, iPad eller iPod Touch.

Dette trenger du:

  • En iPhone, iPod Touch eller iPad
  • Apple USB-kabel
  • En datamaskin med iTunes

Koble enheten til datamaskinen

Det aller første du må gjøre er å koble sammen enheten med datamaskinen; enten en Mac eller PC. Deretter må du finne frem den hvite USB-kabelen som fulgte med enheten. Den ene enden kobler du til enheten og den andre til datamaskinen, via en av USB-portene.

iTunes

Hvis du eier en iPhone, iPod Touch eller en iPad har du garantert stiftet bekjentskap med iTunes. Dette er programmet som brukes for å administrere innholdet på Apple-produkter, og er helt nødvendig for å oppdatere til iOS 5. Hvis du ikke har iTunes fra før kan du skaffe det her.

Når iTunes er åpnet vil du kunne se din enhet i venstremargen, under «Enheter» – for eksempel kan det stå «Øyvinds iPhone». Klikk på denne (Se illustrasjon).

Sikkerhetskopier

Nå kommer vi til et kritisk punkt. Om du ikke vil miste dine data på enheten din må du være nøye med dette punktet. Når du installerer iOS 5 vil nemlig all data på enheten blir slettet – derfor er det veldig viktig at du passer på å ta en sikkerhetskopi til iTunes, slik at du kan legge inn dine data når det nye operativsystemet er installert.

Ta sikkerhetskopi ved å klikke «Synkroniser» nede i høyre hjørnet i iTunes (se illustrasjon ovenfor). Når denne prosessen er ferdig kan du gå til neste steg, og samtidig være trygg på at dine data er tatt vare på.

Oppdater

Når du kobler til din iPhone, iPad eller iPod Touch vil det mest sannsynlig dukke opp et vindu som forteller deg at en ny versjon av programvaren er tilgjengelig. Hvis du har tatt sikkerhetskopi kan du klikke på «Last ned og installer» (installeringen vil da begynne), men om du ikke har tatt sikkerhetskopi enda, klikker du på «Avbryt». Følg prosedyren i forrige steg for å ta sikkerhetskopi. Når du har foretatt sikkerhetskopieringen kan du koble enheten ut og plugge den inn igjen på nytt – da vil du igjen får opp det vinduet som gir deg muligheten til å laste ned og installere iOS 5. Alternativt kan du klikke på knappen hvor det står «Se etter oppdateringer».

Oppdateringen tar en stund, siden all informasjon skal slettes og et nytt operativsystem legges inn. Enheten vil starte på nytt når oppdateringen er ferdig. Deretter er det bare å følge instruksjonene på skjermen.

Få tilbake dine data

Når du nå har installert iOS 5 er enheten helt strippet for innhold. Dersom du ønsker å få tilbake dine data, kobler du den til datamaskinen, og starter iTunes nok en gang. Inne i iTunes klikker du på «Synkroniser» nok en gang, og all data vil da komme tilbake på enheten din.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB