Tror SSD vil ta over i 2012


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 29. november 2011, kl. 00:48

I de siste årene har SSD-er stukket hodet frem og inntatt stadig flere PC-er. SSD-en har mange fordeler – den er stillegående, rask og tar liten plass. Det er likevel ikke til å stikke under en stol at harddisker fortsatt dominerer mesteparten av markedet, og mye av grunnen til det er at en SSD er betydelig dyrere enn en harddisk.

Nå er dette i ferd med å snu, skal vi tro Salgssjef i Kingston, Nathan Su. Han mener den vanlige brukeren vil velge en SSD fremfor en harddisk på denne tiden neste år. Grunnen er at prisen trolig vil synke betraktelig i løpet av det kommende året, og dermed gjøre de mer attraktive for mannen i gata.

Flommen hjelper SSD-markedet

Flommen i Thailand har påvirket harddiskmarkedet kraftig. Flere av de største produsentene holder til i det rammede landet, og det har skapt ringvirkninger i en hel verden – også her i Norge. Prisen på harddisker har økt, og flere har derfor heller gått til innkjøp av SSD-er. Flere har uttalt at det vil ta opp mot et år før harddisksituasjonen normaliseres.

Les også: Flom skaper harddiskmangel

Nathan Su tror SSD-ene kan halveres i pris innen tredje kvartal 2012. – Prisen på 1GB NAND-flashminne vil mest sannsynlig synke til $1. Det vil derfor være meningsfullt å bytte mekaniske harddisker med SSD-er, sier Su.

Om Kingstons spådom stemmer gjenstår å se. Det er likevel klart at SSD-ene vil ta over en eller annen gang. Mekaniske harddisker begynner å bli utdaterte, og vi vil nok se stadig flere datamaskiner med SSD-er installert i fremtiden.

Kilde: digitimes.com

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB