Firefox 9 klar for nedlastning


Christofer Nygård
Publisert 20. desember 2011, kl. 18:29

Det har vært et begivenhetsrikt år for Mozilla med oppdateringer av nettleseren Firefox og e-postklienten Thunderbird i fleng. Og det har trolig også vært nødvendig, med tanke på brukerflukten fra Firefox til Google Chrome de siste årene.

Nå er den ideelle organisasjonen klar med versjon 9, kun få uker etter Firefox 8, som skal bringe den populære nettleseren helt i front på webteknologi.

Merkbart bedre ytelse

De som venter seg en haug med ny funksjonalitet vil bli skuffet, til tross for at oppdateringen inneholder en oppstramming når det gjelder ytelse, som definitivt gjør oppgraderingen verdig.

Type inference

Den største nyheten er støtte av såkalt «Type inference»-teknologi, som i bunn og grunn vil si at behandling av Javascript-kode, stort sett på nettsteder med stor grad av interaktivt innhold, vil bli betydelig raskere. Ifølge Mozilla skal det være snakk om merkbare ytelsesforskjeller i forhold til forgjengeren.

Webstandarder

Den nye utgaven inneholder også bedret støtte for webstandarder, og spesielt gjelder dette CSS3 og HTML5, standarder flere og flere webutviklere nå tar i bruk for fullt. Både sikkerhets- og stabilitetsmessige forbedringer skal også være på plass i Firefox 9.

Firefox 9 i norsk versjon kan lastes ned via denne lenken.

Se alle spesifikasjoner her.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB