NRK satser på HTML5


Einar Holten
Publisert 13. desember 2011, kl. 20:39

Istedet for å satse på apper, vil nå NRK heller gå mot plattform uavhengige HTML5.  I følge Sindre Østgård hos NRKs nye medier, vil det gjøre selskapet mer ressurseffektive.

NRK har satset en god del på apper til både iOS, Android og Symbian. Og i nær framtid vil disse få en betydelig oppdatering. Fram i tid derimot ser han heller i retning av HTML5. Reaksjonen kommer i forbindelse med Sveriges Television nedleggelse av apper.

 Valget som SVT har gjort er veldig i harmoni med det vi selv tenker. Vi ser på hovedtjenestene våre Nett-TV og Nett-radio og jobber med et vesentlig løft for å tilpasse de via webapplikasjoner til mobiltelefoner, sier NRKs sjef for nye medier – Sindre Østgård

Sindre Østgård mener at HTML5 er en spennende teknologi og som passer mer deres innhold. Tross det vil han heller ikke avvise apper helt. Heller at HTML5 blir deres hovedsatsing.

Ingen DRM
I dag har HTML5 ingen form for DRM-beskyttelse. Sindre Østgård hos NRK forteller at slikt innhold vil bli levert via Flash. Dette skal visstnok gjelde en liten del av NRKs innhold.

NRK-sjefen håper å komme med en beta-versjon av HTML5-spilleren deres innen første halvår 2012.

Kilde: Digi.no

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB