Apple tar e-boka ett skritt videre med iBooks 2


Christofer Nygård
Publisert 19. januar 2012, kl. 17:03

– Utdanning sitter dypt i vårt DNA, sa visepresident for verdensomspennende markedsføring i Apple, Phil Schiller, på Apples presseevent i New York City tidligere i ettermiddag. Han kunne videre fortelle at over 20 000 iPad-applikasjoner med fokus på utdanning nå er tilgjengelig i Apples AppStore. I tillegg viste selskapet fram sitt nye e-boksystem – iBooks 2.

iBooks 2 vil revolusjonere tekstbokmarkedet, skal vi tro Apple selv. Også studenter vil nyte godt av systemet. (Foto: Apple)

Totalt skal det nå være over én og en halv million iPader brukt i utdanningsinstitusjoner og skoler, et tall Apple foreløpig ikke er fornøyd med. De ønsker å øke dette antallet betraktelig i tida framover, og ønsker å bli en sterk spiller i utdanningsmarkedet.

Tekstbøker har forandret verden

Ifølge nettstedet All Things Digital går Apple nå til angrep mot tekstboka som de mener er utdaterte. Tekstbøker er «ikke portable, ikke durable, ikke interaktive og kan ikke søkes i». Innholdet er derimot bra, og det eneste Apple vil spille videre på:

– Bøker er dritbra. De har forandret samfunnet og vil alltid være med oss. Men de er ikke et ideelt læremiddel for barna.

Vakre iPad-bøker

For å presentere det nye e-boksystemet hentet Apple inn en biologilærer. På lerettet bak kunne publikum se flotte, interaktive bøker spesielt godt egnet for utdanning. Bøkene inneholder flere innholdsformer, blant annet video og lyd.

«iBøkene» kan også skilte med interaktive quiz-er, eller tester basert på innholdet i bøkene. På den måten kan elever raskt og enkelt teste seg selv etter innholdet er gjennomgått.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB