Apple tilbyr hele universitetskurs på iPad


Christofer Nygård
Publisert 19. januar 2012, kl. 22:53

På Apples presseevent i New York tidligere i dag kunne datagiganten avsløre nye iOS-tjenester rettet mot studenter og utdanningsinstitusjoner. IBooks 2, som du kan lese om her, tillater alle å utvikle interaktive bøker av alle slag, og distribuere dem til iOS-brukere verden over.

Det mest interessante kan likevel tenkes å være lanseringen av applikasjonen iTunes U, et læreverktøy for studenter og lærere:

— Apple kunngjorde i dag en helt ny iTunes U-applikasjon, som gir lærere og elever alt de trenger på iPad, iPod Touch og iPhone for å undervise og ta hele kurs. Den nye applikasjonen lar lærere opprette og administrere kurs med essensielle komponenter som forelesninger, oppgaver, bøker, prøver og pensum, og tilby dem til millioner av iOS-brukere verden over, skriver Apple i sin pressemelding.

Lærersamarbeid

Tjenesten lar forelesere og lærere enkelt publisere innhold, ikke bare til egne elever, men også til et stort publikum av iOS-brukere. De kan også ta i bruk andres innhold aktivt i egen undervisning:

– Lærere kan raskt og enkelt lage, administrere og dele sine kurs, prøver og handouts gjennom et webbasert verktøy. De kan også bruke innhold fra iTunes U-applikasjonen, internett,  iBookstore og App Store som en del av sitt pensum, fortsetter Apple.

iTunes U er gratis tilgjengelig i App Store.

Pressemelding Apple.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB