FILM: Mission Impossible – Ghost Protocol


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 26. januar 2012, kl. 18:53

I et fengsel i Moskva begynner rare ting å skje. På et overvåkningskamera kan fengselsbetjentene se at en celle åpnes, helt uten at de har gjort noe.  Når de prøver å rykke ut for å se hva som skjer, oppdager de at de er innestengt på kontoret. Stadig flere celler åpnes, og i en bil utenfor sitter det en mann og ler.

Ethan Hunt er tilbake i jobben, og en ny skurk, Cobolt, skal fanges. Ikke mye går etter planen, og til slutt er det kun agentene Ethan, William, Benji og Jane som står igjen. Det siste oppdraget gjenstår, og det må gjøres helt uten hjelp og assistanse. Hvis de da velger å ta det.

Ghost Protocol er vel en smule lik de fleste andre actionfilmer. Pang fra første til siste scene; løping, skyting, litt kjærlighet, mer løping og til slutt enda litt skyting. Man kan gjette seg til hva som vil skje, men man vil likevel se filmen helt ferdig. Grunnen er at action alltid er en tidsfordriver. Det er behagelig å kunne lene seg tilbake i kinosetet og oppleve ting man bare kunne drømme om i det virkelige liv. Hjertet i halsen og pusten holdes. Man kjenner spenningen på kroppen; vil de klare det?

Det er rart, men ofte er det ikke hovedpersonen som leverer de beste prestasjonene. Det er det heller ikke denne gangen. De fleste skuespillerne i filmen er en flate, og Tom Cruise flatest av dem alle. Nå er ikke han den som til vanlig leverer flest ansiktsuttrykk i løpet av en film. De beste prestasjonene kom fra Simon Pegg (Benji) og Jeremy Renner (William); disse to var de mest overbevisende i sine roller. Svenske Michael Nyqvist i rollen som badguy var i alle fall ikke på topp, han bør holde seg til goodguy-roller.

Ghost Protocol vil nok ikke overraske deg på noen måte, men den er en fin tidsfordrivelse og verdt å få med seg, i alle fall for Mission Impossible-fan. Hvem liker vel ikke litt action i hverdagen?

 

 

 

INFO OM FILMEN:
Originaltittel: Mission Impossible – Ghost Protocol
Regissør: Brad Bird
Produksjonsår: 2011     Premiere: 27. januar 2012
Lengde: 2t 13min
Sjanger: Action/adventure
Skuespillere: Tom Cruise, Jeremy Renner, Simon Pegg, Paula Patton, Michael Nyqvist, Samuli Edelmann, Léa Seydoux
Tagline: «No plan. No backup. No choice.»

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB
Kommentarer: