FILM: The Descendants


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 26. januar 2012, kl. 22:11

På utsiden virker Matt Kings liv nærmest perfekt. Han bor på Hawaii, eier store landområder, er gift og har to døtre. Så blir hverdagen snudd på hodet.

Matts kone, Elisabeth, er en stor fan av ekstremsport. En dag havner hun i koma etter en båtulykke, og Matt prøver å fortsette livet så normalt som mulig. Hans yngste datter, Scottie, gjør imidlertid ikke livet særlig enkelt.

Matt ser ikke annen råd enn å hente hjem eldstedatteren Alexandra. Han trenger hennes hjelp til å holde styr på Scottie, men Alexandra er ikke helt medgjørlig. Hun og moren kranglet før hun dro på internatskolen, og grunnen fører til at Matt får enda en ting å tenke på: Elisabeth var utro.

En jakt skjult bak en familieferie begynner. Matt vil finne mannen Elisabeth bedro han med. Hva han skal gjøre hvis eller når han finner denne mannen, vet han ikke. Det fører til et underlig sammensurium av en familieferie.

Samtidig må Matt forholde seg til Elisabeth i koma og et eventuelt salg av landområdene han eier sammen med søskenbarna sine. Matt har mye å tenke på, og det kan gjøre det vanskelig å prioritere de viktige tingene.

The Descendants er en film om de viktige tingene i livet. Undertemaene er blant annet problemer med å vise følelser, vanskeligheten bak store valg og hva man skal gjøre for å få igjen tapt tid. Filmen som kan virke som en komedie, har mange viktige undertoner. Det er det som gjør filmen mer spesiell enn andre filmer i samme sjanger.

George Clooney er som veteran å regne i filmbransjen, men det er sjeldent man ser han spille så bra som dette. En ganske god blanding av forvirring, usikkerhet, entusiasme og kjærlig far. Det er rett og slett behagelig å se han i rollen som Matt.

Det er også flere unge, og absolutt lovende, skuespillere i filmen: Shailene Woodley og Amara Miller i rollene som Matts døtre, og Nick Krause i rollen som den utrolig sære, men veldig hjelpsomme kjæresten til eldstedatteren.

Alt i alt er The Descendants en film det er verdt å dra på kino for. Filmen varmer om hjertet og får tårene frem i øyekroken. Perfekt som lyspunkt på mørke kvelder.

 

 

INFO OM FILMEN:
Originaltittel: The Descendants
Regissør: Alexander Payne
Produksjonsår: 2011     Premiere: 27. januar 2012
Lengde: 1t 55min
Sjanger: Drama/comedy
Skuespillere: George Clooney, Shailene Woodley, Amara Miller, Nick Krause, Patricia Hastie

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB