Microsoft feirer IE 6-død – og Norge leder an


Christofer Nygård
Publisert 4. januar 2012, kl. 08:00

— Tid for å sprette champagnen. Basert på de nyeste tallene fra NetApplications har nå Internet Explorer 6-bruken fallt til under én prosent i USA, jubler Microsofts Roger Capriotti på den offisielle Windows-bloggen.

Tall fra analysebyrået NetApplications viser nå nemlig at Internet Explorer snart er en saga blott; ikke bare i USA, men også i store deler av den vestlige verden.

0,2 prosent i Norge

Ifølge Microsofts offisielle nedtellingsside er Norge helt i front når det gjelder gravleggingen av den eldgamle nettleseren. I Norge er det kun 0,2 % av internettbrukerne som fremdeles bruker Internet Explorer 6, skal vi tro rapporten fra amerikanerne.

Kanskje er dette et resultat av den norske Twitter-kampanjen for noen år tilbake. Hele det norske internettmiljøet gikk i 2009, anført av blant andre Finn.no, til kamp mot nettleseren som de siste årene kun har vært ansett som en pest og en plage.

Den gang brukte hele 17 prosent av brukerne til Finn.no Internet Explorer 6.

Brysom for utviklere

Mange webutviklere puster lettet ut over nyheten om nettleserens nå minimale utbredelse. IE 6 er over ti år gammel og kom samtidig med Windows XP, og weben har naturligvis utviklet seg radikalt siden den gang.

Etter mye press fra webmiljøet i store deler av verden har også Microsoft bidratt kraftig i arbeidet med å oppdatere brukernes nettlesere. Senest for noen uker siden skrev vi i Teknologia om planlagte automatiske oppdateringer i Internet Explorer, som er enda et steg videre for selskapet.

Kilde: ie6countdown.com, Windows Team Blog, Finn.no Labs

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB