Microsoft ruller ut automatiske oppdateringer på Internet Explorer


Christofer Nygård
Publisert 15. desember 2011, kl. 18:29

Microsoft appellerer til webdesignere og utviklere når de nå velger å introdusere automatiske oppdateringer for Internet Explorer-brukere.

Gradvis tilnærming

— I dag deler vi vår plan til å automatisk oppgradere Windows-brukere til den siste versjonen av Internet Explorer tilgjengelig. Dette er et viktig steg i å bidra til å utvikle internettet framover. Vi vil begynne i januar for kunder i Australia og Brasil, som har satt på automatiske oppdateringer via Windows Update, skriver Microsoft i en pressemelding på bloggen Exploring IE.

— Som ved IE 9-lanseringen tidligere i år, vil vi ta en gradvis tilnærming over tid.

Tryggere

— Nettet er generelt bedre — og tryggere — når flere mennesker kjører de mest «up-to-date» nettleserne på markedet. Vårt mål er å sørge for dette for Windows-brukere over hele verden, slik at de får en trygg og moderne surfeopplevelse. Spesielt er moderne nettlesere bedre rustet til beskyttelse mot skadelig programvare som malware.

Til tross for de åpenbare fordelene er Microsoft klar over at mange ønsker å oppgradere nettleseren på eget tempo, slik at det ikke går ut over jobb og annet viktig arbeid. De automatiske oppdateringene vil heller ikke påvirke valg av startside og søkemotor.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB