Nå selger digital musikk mest


Christofer Nygård
Publisert 6. januar 2012, kl. 08:00

Ifølge en Nielsen og Billboard-rapport utgjorde digital musikk 50,3 prosent av musikksalget i 2011. Digitalsalget var opp 8,4 prosent fra året før, mens salget av fysiske album gikk ned 5 prosent, melder CNN.

Gaga på stream-toppen

Lady Gaga tok topplasseringen som 2011s mest streama artist. Den mest streama sangen i 2011 var Nicki Minajs «Super Bass» med 84 900 000 lyttere (audiostream) og 71 millioner seere (videostream).

Adele sitt album, «21», ble årets mestselgende album både online og fysisk, og hennes populære sang «Rolling in the Deep» var den sangen som solgte mest digitalt, med hele 5,8 millioner nedlastinger.

Salget av digitale album endte også med rekord: hele 3,5 millioner album ble solgt siste uka i 2011, skriver CNN.

Lang prosess

CD-en har vært på markedet siden midt på nittitallet, og det gikk helt til nå før CD-en ble overtatt av digitale forhandlere. Det er i framtiden liten grunn til å tro at salget av digital musikk vil få et tilbakeslag, med tanke på den framvoksende musikkstreamingbransjen som har gjort inntog i Vest-Europa og USA.

Streamingtjenesten Spotify, som har vært på det nordeuropeiske markedet i flere år, ble i 2011 lansert i USA. Det skal allerede nå være 175 000 betalende abonnenter i USA, mens tallet i Europa er mye høyere; i november i fjor rapporterte selskapet 2,5 millioner betalende abonnenter.

Kilde: CNN Money

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB