Piratpartier planlegger å saksøke FBI


Christian De Frène
Publisert 27. januar 2012, kl. 21:41

Det var i forrige uke nyheten om at FBI hadde stengt MegaUpload, kom. Reaksjonene lot ikke vente på seg da nyheten om at nettstedet, som blant annet har drevet lyssky piratvirksomhet i årevis, og som samtidig har generert store pengesummer for bakmennene, kanskje aldri vil bli åpnet igjen.

Brukerne frykter tapte filer

Nå tar brukerne til motmæle. Alle filer som ble lastet opp til nettstedet er ikke kopibeskyttet;  mange brukere har lenge brukt nettstedet for å dele personlige og arbeidsrelaterte filer med sine venner eller kolleger, slik mer kjente tjenester som Dropbox og Box også tilbyr. Nå frykter brukerne at disse filene vil være tapt for alltid.

Gransker loven

Det er det katalonske piratpartiet, som i samarbeid med det internasjonale piratpartiet og andre piratpartier, kan melde at de for tiden samler inn navn på personer som føler seg krenket av FBIs aksjon. De holder også på å granske loven, for å finne ut av om FBI har hjemmel til å holde tilbake de personlige filene deres.

Flere juridiske eksperter og borgerrettighetsgrupper har meldt sin interesse for aksjonen, som man håper vil sette søkelys på det faktum at rettighetsorganisasjoner også krenker lovlige nettbrukere på det groveste i jakten på ulovlig fildeling.

Kilde: TorrentFreak

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB