Slik skal Google skape et mer sosialt søk


Christofer Nygård
Publisert 11. januar 2012, kl. 09:05

Kort om saken

  • Tettere integrering mellom Google+ og Google søk
  • Visjon om sømløst søk som inkluderer hver enkelts «egne verden»
  • Skreddersydd søkeopplevelse

Til tross for et økende antall brukerkontoer, er de færreste av oss hyppige brukere av Google+. Mange kontoer er passive som del av Google-systemet (Gmail, YouTube, Calendar, etc.), og de aktive brukerne er stort sett folk som er tilstede på en rekke kanaler innenfor sosiale medier samtidig.

Og det er kanskje ikke så rart; majoriteten av befolkningen er aktive på de sosiale mediene hvor de finner den største andelen av sitt nettverk. Per i dag er det Facebook som står for brorparten av brukerne innen dette segmentet. Andre nisjeaktører som Twitter og LinkedIn, som også gjør suksess innen sosial interaksjon på nettet, er i større grad koblet opp mot profesjonelle, fjernere relasjoner.

«Search Plus Your World»

Google, som lenge har ønsket innpass i markedet, har likevel en slagplan for hvordan de etter hvert skal ta opp kampen med selveste Facebook. Første skritt på veien er større grad av integrasjon mellom Google+ og søkeresultatene i Google-søk. Målet er å skape hva Google selv kaller «Search Plus Your World».

Konseptet er enkelt og innebærer en sømløs integrering mellom Google+ og Google Search. Relevant informasjon og statusoppdateringer fra Google+ vil dukke opp i søkemotoren, for på den måten å skape et mer «altomfattende» søk.

Skal forstå menneskelige relasjoner

Søk i framtida skal ikke bare forstå innhold på nettet, men også relasjoner:

— Vi jobber med å forvandle Google til en søkemotor som ikke bare forstår innhold på weben, men også mennesker og menneskelige relasjoner. Vi begynte denne forvandlingen med Social Search, og i dag tar vi nok et steg i denne retningen med å introdusere tre nye funksjoner, skriver Google i den offisielle Google-bloggen.

De nye funksjonene i søkeresultatene, inkluderer:

  • Personlige resultater, som lar deg finne informasjon spesifikt for deg, og som kun vises på dine søkeresultater.
  • Søkeprofiler, som gjennom Google-søk tillater deg å finne folk du kjenner eller er interessert i å følge.
  • «People and Pages», som hjelper deg å finne folks brukerprofiler og Google+sider relatert til et spesifikt emne eller område.
— Sammen sørger disse funksjonene for å skape ditt «Search Plus Your World». Søk er simpelthen bedre når din verden er integrert, og vi har så vidt begynt, fortsetter søkegiganten.

Kilde: Official Google Blog

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB