FILM: Young adult


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 17. februar 2012, kl. 00:27

Mavis Gary var «den populære» da hun gikk på skolen. Nå har det derimot gått litt nedenom og hjem igjen: Hun drikker for ofte, bokserien hun skriver legges ned og alt hun har er hunden. Hun bestemmer seg derfor for å dra tilbake til hjemstedet for å prøve og kapre sin gamle kjæreste fra skoletiden. Den eneste ulempen er at han har kone og barn.

Mavis’ problem er at hun lever i fortiden, og tror at alt hjemme er som det en gang var. Det er det ikke, og turen hjem blir ikke som planlagt. Livet versus Mavis: 1-0.

Young adult er en ubesluttsom film. Ønsker den å være morsom eller alvorlig? Eller kanskje begge deler? Uansett hva folkene bak filmen har tenkt, så klarer den hverken det ene eller det andre. Filmen blir flat, og når egentlig aldri noe høydepunkt.

Skuespillerprestasjonene matcher filmen. Den beste av dem må være Patton Oswalt i rollen som «den ukule» Matt. De andre birollene er alle sammen kun midt på treet. Hovedrollen Charlize Theron når ikke opp til det toppnivået hun pleier å være på, men det positive er at hun både klarer å vise Mavis’ selvtillit og sårbarhet på samme tid. Dette er med på å redde filmen.

Young adult er en film som ikke gir nok av seg selv. Det er synd, for selve konseptet er interessant. Men når man sitter i kinosetet og sjekker klokka hvert femte minutt, er det som regel et dårlig tegn.

 

 

INFO OM FILMEN:
Originaltittel:
Young adult
Regissør:
Jason Reitman
Produksjonsår:
2011     Premiere: 17. februar 2012
Lengde:
1 t 34 min
Sjanger:
Comedy/drama
Skuespillere:
Charlize Theron, Patton Oswalt, Patrick Wilson, Elizabeth Reaser, Collette Wolfe
Tagline:
«Everyone gets old. Not everyone grows up.»

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB
Kommentarer: