Full forvirring rundt Microsoft Office på iPad


Christian De Frène
Publisert 24. februar 2012, kl. 13:10

Det var i forrige uke det amerikanske tidsskriftet The Daily publiserte et bilde av en kjørende iPad-app av Microsoft Office. Appen, som det har gått rykter om i lang tid (også av The Daily), skal ifølge bildet være i stand til å åpne og opprette både Word, Excel og PowerPoint-filer.

Dette kan medvirke til at iPad får enda større innpass i bedriftsmarkedet, på grunn av Microsofts dominans i bedrifter verden over.

Én app

Hvis ryktene er sanne, vil det i følge The Daily komme én app for hele Office-suiten, kontra tre individuelle apper som i Apples iWork for iOS. Denne skal være så å si ferdig, og klar til å lanseres i App Store om noen uker. Prisen er ikke kjent.
Om appen også blir utgitt på iPhone sies det ingenting om, men med tanke på at Microsoft inkluderer Office på sine Windows Phone 7-telefoner, er det sannsynlig å tro dette.

Etter at dette ble kjent, har en pressetalskvinne fra Microsoft gått ut med denne uttalelsen:

“The Daily story is based on inaccurate rumors and speculation. We have no further comment.”
Dette ser ikke ut til å ha stilnet ryktene, for uttalelsen benekter ikke at Office til iPad er under utvikling.

– Ikke en ekte Microsoft-app

Videre har ansvarlig for teknologiavdelingen hos The Daily, Peter Ha, gått ut på Twitter og sagt at bildet stammer fra en demo av Office-appen, som ble gjort for dem av en person ansatt i Microsoft.

Microsoft har etter dette også gått ut og sagt at bildene som er blitt tatt ikke er av en ekte Microsoft-app, og at det har skjedd en misforståelse. Denne misforståelsen skal i følge Microsoft bli klarnet opp i om noen uker.

Baner dette veien for en storlansering om et par ukers tid?

Kilder: Thedaily.com, Macrumors.com

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB