Se opp for Facebook-virus!


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 20. februar 2012, kl. 23:23

Mandag kunne flere Facebook-brukere melde om en mistenkelig lenke som de mottok på nettsamfunnet. De berørte har mottatt en lenke i chatten, hvor det først har stått «Hei». Trolig har dette ført til at svært mange har klikket på lenken.

Undersøkelser av lenkene har vist at man kommer til ulike spam-nettsteder. Nettstedene man kommer til forsøker blant annet å få deg til å delta i konkurranser hvor du angivelig kan vinne iPhone, iPad og Macbook.

Hvilke følger det gir om man klikker på lenken, er foreløpig usikkert. Det er likevel grunn til å tro at datamaskinene kan infiseres med virus om man velger å besøke lenken.

Ikke trykk

Flere medier har omtalt saken i dag, på grunn av dens store omfang. Lenkene ha vært såkalte URL-forkortere, nærmere bestemt Bit ly. Rådet Teknologia kan gi, er rett å slett å ikke trykke på slike lenker, før man får bekreftet om de er legitime eller ikke.

Er du berørt av denne saken?

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB