Vil kommentarfeltet dø ut?


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 13. februar 2012, kl. 23:59

Nettmediene har i løpet av de siste årene invitert brukerne til å delta i diskusjoner og kommentering av saker, i motsetning til før, da brukerne kun konsumerte innholdet. For få år siden benyttet store medier, som VG og Dagbladet, seg av egne kommentarsystemer. Dette har endret seg bare i løpet av det siste året. Alle som skal kommentere en sak på VG, må nå benytte seg av sin Facebook-konto. Dagbladet sverger til Disqus, det samme som Teknologia gjør.

Det er likevel ikke dette som er poenget i denne artikkelen.

De sosiale mediene tar over

Det blir stadig vanligere å dele saker på Facebook og Twitter. Nettsaker fra ulike medier, blant annet Teknologia, blir delt på Twitter og Facebook. Spesielt har Twitter begynt å dominere når det gjelder diskusjoner rundt artikler. Mange benytter seg av dedikerte delingsknapper for Facebook og Twitter, og gjør det dermed lettere for å brukerne å dele innhold.

Utdatert?

Teknologia.no har fått kjenne på trenden som nå er i ferd med å tre frem. Like etter vår lansering i 2009 var det mye aktivitet i vårt kommentarfelt. Lurte folk på noe, eller hadde innspill til våre artikler, la de igjen en kommentar. De siste par årene har denne aktiviteten dabbet av, til tross for at Teknologia.no har vokst kraftig. Dette taler mot at kommentarfelt er i ferd med å bli «utdatert».

Det blir utvilsomt spennende å se hva som skjer i fremtiden, og om kommentarfeltet overlever.

Hva tror du – trengs kommentarfelt?

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB