FILM: John Carter


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 8. mars 2012, kl. 10:46

John Carter er krigsveteran, og i sin tid var han visstnok en virkelig god soldat. Det er derfor militæret med Mr. Powell i spissen er ute etter å få han tilbake i krigen. Dette er derimot ikke John særlig interessert i. Det eneste som betyr noe for han, er at han finner Edderkopphulen. Men der venter det en overraskelse; en mann med et helt spesielt våpen.

John våkner opp og skjønner ikke hvor han er. Han reiser seg og oppdager raskt at noe er annerledes; han kan hoppe både høyt og langt. Videre følger flere hendelser til at John Carter blir den eneste mulige redningen for alle levende vesen på Barsoom. Eller Mars, om du vil.

Forventningene til John Carter var skyhøye, så skuffelsen kom snikende. John Carter inneholder fantastiske vesener, kampscener og spesialeffekter, men selve historien drukner i et evig sammensurium av hendelser. På slutten, når alt nøstes opp, kom jeg ikke lengre på hva som egentlig var filmens historie.

Skuespillerne har mange forskjellige former i John Carter, men felles for dem alle, er at ingen er over middels god. På vei ut av kinosalen er det ingen av karakterene som sitter igjen i hukommelsen, noe som tilsier at ingen av dem klarte å røre meg. Hvis jeg skal trekke ut én karakter bedre enn andre, blir det Johns «hund», og det sier vel sitt om nivået.

Hvis John Carter skal oppsummeres i tre ord, vil det bli «en evig kamp». Det er nok også dette filmskaperne har satset på; action fra ende til annen. Likevel savner jeg mer historie og karakterdybde.  Noen tilbakeblikk kunne også gjort seg. Det er et par av disse, men de er feilplassert, og skulle kommet senere i filmen.

Vel, John Carter er en helt grei film hvis du er ute etter litt tanketom action i helga, og etter en uke med hard jobbing og hverdagsliv er det kanskje akkurat det vi vil ha. Men filmen når ingen høyder, og er ingen film som vil havne i dvd-samlingen når den tid kommer.

 

 

INFO OM FILMEN:
Originaltittel:
John Carter
Regissør:
Andrew Stanton
Produksjonsår:
2012      Premiere: 9. mars 2012
Lengde:
2 t 12 min
Sjanger:
Action/adventure/fantasy
Skuespillere:
Taylor Kitsch, Lynn Collins, Samantha Morton, Willem Dafoe, Thomas Church, Mark Strong
Tagline:
«Lost in Our World. Found in Another.»

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB