FILM: Lorax – Skogens vokter


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 21. mars 2012, kl. 00:33

Ted bor i en by laget av plastikk. De har vinter og sommer samtidig, og elektriske trær i hagen. De kjøper til og med luft på flasker siden luftkvaliteten er så dårlig.

Audrey. Ted blir mo i knærne bare av tanken på henne. Så når Audrey forteller at hun ønsker seg et ekte tre, er ikke Ted vond å be om å finne nettopp dette. Og da er besta god å ha; hun vet akkurat hvor Ted kan finne et tre. Men først må han lure seg unna lumske O’Hare. Deretter på man gjennom ødemarken for å høre smågale Once-ler fortelle historien om hvordan trærne forsvant. Bare da vil han få muligheten til å gi Audrey det hun ønsker seg aller mest i hele verden.

Farger, sanger og søte figurer. Det er det som møter oss i Lorax – Skogens vokter. En enkel historie om en ung gutt på jakt etter noe for å sjarmere jenta han liker. Dette er i alle fall det første som slår meg når filmen begynner.

Men et stykke ut i filmen, litt etter at bjørnene har spist marshmallows og fått sukkerkick, begynner en annen, dypere historie å tone frem. En historie om fremtiden, om menneskers overforbruk og griskhet, og om anger. En historie som virkelig får tankene til å spinne.

Det eneste negative med Lorax – Skogens vokter, er at det kan være vanskelig å høre hva folk synger, spesielt når flere synger sammen. Dette førte til at jeg satt og konsentrerte meg om teksten i stedet for hva som skjedde på skjermen. Det har derimot lite å si for filmopplevelsen, siden det kun skjer to ganger.

Lorax – Skogens vokter er en kritisk, men morsom barnevoksenfilm som får både smilet og tåren i øyekroken til å komme frem. Perfekt!

 

 

INFO OM FILMEN:
Originaltittel:
Dr. Seuss’ The Lorax
Regissør:
Chris Renaud og Kyle Balda
Produksjonsår:
2012          Premiere: 23. mars 2012
Lengde:
1 t. 26 min.
Sjanger:
Animasjon/familie
Originale stemmer:
Danny DeVito, Ed Helms, Zac Efron, Taylor Swift, Betty White, Rob Riggle
Norske stemmer: Benjamin Helstad, Ivar Nørve, Linn Skåber, Inger Teigen, Jeppe Laursen

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB