FILM: Nobels testamente


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 15. mars 2012, kl. 23:22

Den årlige Nobelbanketten går av stabelen, og journalisten Annika Bengtzon er blant gjestene. Hun jobber for Kvällspressen, og skal dekke kveldens opp- og nedturer.

En ukjent herremann ber Annika opp til dans, og etter noen sekunders nøling, sier hun ja. Ute på dansegulvet dulter en kvinne borti Annika, og like etter høres noen dumpe skudd. To personer faller i gulvet: Aaron Wiesel, vinneren av Nobelprisen i medisin, og Caroline von Behring, sjefen for Nobelkomitéen.

Annika er øyenvitne, og blir nektet å uttale seg om hva som har skjedd. Ikke får hun skrive om det heller, men hun fortsetter likevel å følge saken. Media mener at en kjent terrorgruppe står bak, men Annika har en annen teori. Men hun bør være forsiktig med hvem hun deler teorien med, for når mektige mennesker føler seg truet, vil de gjøre alt for å få trusselen til å forsvinne.

Du har kanskje sett flere krimfilmer der et mord eller to er hovedingrediensen. De fleste av disse følger et visst mønster, samtidig som samtlige forsøker å skille seg ut fra mengden. Det gjør også Nobels testamente, men den får det ikke helt til. Med sine til tider fåfengte forsøk på å være annerledes, er det akkurat det motsatte den oppnår; den er lik alle andre.

Nobels testamente klarer å holde på fokuset mitt gjennom hele filmen, men samtidig er den for opplagt. Det blir til tider litt kjedelig siden jeg skjønner hva neste scene vil inneholde.

Skuespillerne er så gode som de må være. Unntaket er kanskje Malin Crépin i rollen som Annika. Hun er en god blanding av mamma, journalist og privatdetektiv. Det er også en fin digresjon å få se hvordan hun reagerer når noe skjer ungene hennes. Morsinstinkt på høyt nivå.

En krim ikke utenom det vanlige, men som likevel klarer å holde på deg fra start til slutt. Med andre ord et fint tidsfordriv, men ikke noe man trenger i dvd-samlinga.

 

 

INFO OM FILMEN:
Originaltittel:
Nobels testamente
Regissør:
Peter Flinth
Produksjonsår:
2012         Premiere: 16. mars 2012
Lengde:
1 t 30 min
Sjanger:
Drama/thriller
Skuespillere:
Malin Crépin, Richard Ulfsäter, Björn Kjellman, Leif Andrée, Kajsa Ernst, Antje Traue

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB
Kommentarer: