– Det å være rik ga meg svært lite


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 16. april 2012, kl. 14:29

Foto: Idar Vollvik / Facebook

Foto: Idar Vollvik / Facebook

Rik og fattig. Alt og ingenting. Idar Vollvik har vært det meste. 

– Klart jeg som alle andre mennesker blir noe preget av så store utfordinger som jeg har hatt. Og det faktum at ting utbroderes så kraftig i media, gjør nok ikke saken spesielt bedre, sier gründer og Ludo-sjef Idar Vollvik til Teknologia.no.

– Liker å løse problemer

Like etter at 2012 hadde meldt sin ankomst, ble det enda en gang oppstyr rundt Vollvik i media. Hans mobilselskap Ludo ble begjært konkurs av linjeleverandør Ventelo. Rundt 40.000 abonnenter risikerte å miste summetonen. Sjefen sjøl derimot, var aldri i tvil om at ting skulle løse seg.

På sosiale medier berolighet han gang på gang kundene om at de kom til og beholde summetonen – og det gjorde de. Redningen ble Chess – mobilselskapet som Vollvik selv bygde opp. De overtok Ludo-kundene, og Vollvik kunne senke skuldrene.

– Hva er det som gjør at du aldri gir deg, og finner energi til å stå på slik du gjør?

– Jeg blir nok veldig gira på å snu negativt til positivt, og jeg liker egentlig å løse problemer. Jeg blir egentlig bare mer motivert til å klare oppgaven jo større den er, sier Vollvik.

Store oppgaver og utfordringer har Vollvik hatt. Han har vært milliardær. Hatt så mye penger på konto at vi andre ikke klarer å forestille oss hvor mye. Men så tapte han pengene på børsen. Alle pengene.

– Hvordan føltes det å gå fra å være milliardær til å være konkurs?

– Nå har jeg aldri vært konkurs, men blitt truet med det flere ganger. For meg var det å jobbe mot å bli rik, et stort behag, men det å være rik ga meg svært lite. Jeg brydde meg lite om å miste pengene, men det var jo tragisk at jeg gikk ca. 300 millioner i minus.

– Hva er forskjellen på rike Idar og konkursrammede Idar?

– Den rike Idar ble giddesløs og manglet noe i hverdagen. Den kriserammede Idar, fant tilbake lykken i å løse oppgaver, være kreativ, spille på lag med andre mennesker, og rett og slett føle at jeg er en brikke i samfunnet.

– Jeg er meget skjerpet

Nå skal Vollvik satse i Thailand, og han skal satse stort. Han vil gjøre internasjonal suksess med Ludo. Han har flere ganger uttalt at dette er den største muligheten han har stått ovenfor i sitt liv. Men er det med frykt han tar med seg Ludo til Thailand?

– Tvert om, jeg vet svært godt hva jeg holder på med, og er meget skjerpet i min oppgave for gjøre suksess der. Det faktum at enkelte ting ikke går som du alltid forventer, gjør at en hele tiden er enda mer på tå hev, noe jeg tror er sunt.

Populær i sosiale medier

På Facebook har han over 20 000 tilhengere, og nesten 10 000 følger ham på Twitter. Han bruker sosiale medier aktivt for å kommunisere med sine kunder.

– Jeg er svært heldig som kan så direkte teste ut produkter og tjenester, og få 100 prosent ærlige svar på sekundet. Når jeg legger ut en humorsak, eller noe jobbrelatert, går det sjelden mer en tre sekunder før de første 10-15 har gitt meg en eller annen kommentar. Jeg har alltid vært nysgjerrig på folks meninger og har stor respekt for engasjementet til alle som gidder å respondere på mine aktiviteter.

– Hva har all støtten på sosiale medier betydd for deg i den vanskelige perioden du har vært inne i?

– Helt uvurderlig! Jeg mottar daglig over 100 støttehilsninger, og mange av de er lange avhandlinger. Jeg leser og kommenterer alle, selv om jeg må være kort i responsen da dette krever tid, men det er ikke tvil om at andre mennesker er min største energikilde.

– Har virkelig store ambisjoner denne gang

Vollvik depper sjelden. I stedet snur han det negative til noe positivt, og forsøker å reise seg igjen. Hva som er hans store mål er han usikker på, men at han har satt seg mange mål er det ingen tvil om.

– Jeg har flere mål med forskjellige ting. Det blir vanskelig å gå inn på alle, men det å kunne være frisk og arbeidsfør gjør nok at arbeide i seg selv blir det største målet. Og så er jeg ikke redd for å innrømme at jeg også har virkelig store ambisjoner denne gang.

– Hva er ditt beste tips til unge gründere?

– Skal du være en Gründer, må du gå for drømmene dine. Men du må også gå inn i deg selv og kartlegge dine positive og svake sider. Deretter må du få andre med i ditt team som kan sikre at du oppnår suksess med dine mål, avslutter Idar Vollvik.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB