FILM: Battleship


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 11. april 2012, kl. 01:11

Et signal sendes ut i verdensrommet. Kort tid etter lander fire store maskiner i havet utenfor Hawaii. Samtidig har marinen en øvelse hvor samtlige stridsskip er på sjøen. De befinner seg like ved maskinene, og bestemmer seg for å sjekke dem ut. Hva er det, hva skjer og hvor er det fra? Spørsmålene er mange, men de trenger kun å vite at det er på tide å lade våpnene. Alle våpnene.

Store maskiner som lander på jorden for å slåss med oss. En kjent historie hvis du ser bort fra detaljen om at vi visstnok har tilkalt dem. Denne lille vrien er alene nok til å heve filmen fra begynnelsen.

Videre utover blir det slåssing på høyt nivå. Maskin versus skip. Det dominerer rett og slett, som seg kanskje hør og bør i en action/sci-fi. Fokuset ligger på kampene, og ikke på personene. Det er få dypdykk i personligheter; å bli kjent og relatere seg med karakterene er umulig.

Kjekke menn, pene damer; i Battleship finner du begge deler. Prestasjonene er gjennomsnittlig gode, hvor birolleinnehaveren Jesse Plemons bør trekkes frem for sin minneverdige rolle som Ordy.  Ellers får vi blant annet se den alltid stødige veteranen Liam Neeson, artisten Rihanna, svensken Alexander Skarsgård og den relativt nye Taylor Kitsch. Battleship er sistnevntes andre film hittil i 2012 (den andre er John Carter), noe som lover godt for fremtiden. Legg også merke til de eldre herremennene som dukker opp; uvanlig, men skikkelig kult.

Det er enkelte ting å pirke på i Battleship, blant annet én scene hvor to av karakterene løper opp en båt som står på høykant. For alle som har sett Titanic så skurrer det akkurat her, siden det i sistnevnte er umulig å løpe opp på denne måten. Men, i bunn og grunn flisespikkeri.

Action, action og mere action. Du henger med, og venter på fortsettelsen. Battleship er likevel et lite steg unna å skille seg ut fra mengden, selv med sine små krumspring. Du bør likevel få den med deg; litt filmadrenalin skader ikke.

 

 

INFO OM FILMEN:
Originaltittel:
Battleship
Regissør:
Peter Berg
Produksjonsår:
2012       Premiere: 11. april 2012
Lengde:
2 t. 11 min.
Sjanger: Action/sci-fi
Skuespillere:
Rihanna, Liam Neeson, Taylor Kitsch, Alexander Skarsgård, Brooklyn Decker, Jesse Plemons
Tagline: «
The Battle for Earth Begins at Sea”

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB