FILM: The Avengers


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 26. april 2012, kl. 12:18

På havets bunn har S.H.I.E.L.D, det internasjonale fredsbevarende byrå, funnet en blå kube av energi og en god del gammastråling. Doktor Selvig er helfrelst, og både han og Nick Fury, S.H.I.E.L.Ds leder, tror at denne kuben vil kunne gi verden tilgang til energi i all fremtid. Det eneste problemet er at kuben ikke bare er en kube, men også en dør til et helt annet, farlig sted.


Guden Loke materialiserer seg midt i S.H.I.E.L.Ds lokaler. Døren er åpnet, og Loke er klar for kamp. Både Selvig og kuben forsvinner, og det er bare et tidsspørsmål før Loke henter inn forsterkninger. Nick Fury begynner dermed å sette sammen sin egen styrke; the Avengers. Men vil de klare å overvinne sitt eget ego å samarbeide før det er for sent?

Marvel Studio samler de beste av de beste i The Avengers: Thor, Captain America, Black Widow, The Hulk, Iron Man og Hawkeye. Sammen skal de kjempe mot Thors halvbror Loke, og en drøss med andre skapninger fra et sted langt ute i universet. Nok en gang er det New York som får gjennomgå; vi får være glade for at vi bor i Europa.

En spennende start med Lokes ankomst og jobben med å samle hovedpersonene setter lista høyt for filmen. Videre kommer en litt langtrukken del med lite framdriv, før du virkelig tas med opp til nye høyder. Det er kult å se når én av disse sloss mot fienden, så bare tenk deg hvordan det er når seks av dem gjør det samtidig. Raske reflekser, ekstrem presisjon, masseødeleggelse med bare never og masse, masse action.

Det er lite å utsetteThe Avengers. Det eneste er midtdelen av filmen. Litt mye tid blir brukt om bord på S.H.I.E.L.Ds fly, mens alt jeg sitter og venter på er action.

Noen vil kanskje mene at filmen er over the top, men jeg syns at den må være det når superhelter, guder og en stor grønn type er innvolvert. I The Avengers er over the top definitivt noe positivt. Dessuten er det også en god del humor i filmen, med blant annet den egoistiske Iron Mans mange gullkorn.

Det er mange kjente skuespillere med i denne filmen, og de gjør alle en god jobb. Noen har mer entusiastiske roller enn andre (Downey Jr. som Iron Man), og gjør dermed mer ut av seg, men samtlige klarer å få frem karaktertrekkene for sine roller på en meget troverdig måte.

En ting er det verdt å huske på: Ikke reis deg å gå i det øyeblikket filmen er ferdig. Sitt helt til rulleteksten begynner, ellers så får du ikke med alt.

Latter og hjertet i halsen; kule slåsscener som nesten fører til heiarop fra min side. Superhelter, guder og utenomjordiske vesen samlet i
kamp. Kan det bli stort bedre?

 

 

 

INFO OM FILMEN:
Originaltittel:
The Avengers
Regissør:
Joss Whedon
Produksjonsår:
2012     Premiere: 27. april 2012
Lengde:
2 t. 22 min.
Sjanger: Action/Sci-fi
Skuespillere:
Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Tom Hiddleston, Clark Gregg, Cobie Smulders, Stellan Skarsgård, Samuel L. Jackson, Gwyneth Paltrow
Tagline:
”Some assembly required.”

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB