FILM: Snow White and the Huntsman


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 7. juni 2012, kl. 13:20

Snøhvits mamma dør, og faren, kongen, drar ut i krig. Han kommer hjem med en kvinne, og dagen etter gifter de seg. Men kvinnen har mørkere tanker enn å bli landets nye dronning.

Landet legges i mørke, folket blir fattig og dronningen bare mektigere. Snøhvit sitter innesperret i et tårn og har ikke mulighet til å stå opp mot stemoren, før hun en dag får hjelp av en fugl til å rømme.

Ute i den farlige skogen tar Snøhvit opp kampen mot dronningen. Hun er alene, men stadig flere venner henger seg på. En kamp mellom det onde og det gode er i gang.

De fleste kjenner historien om Snøhvit: Den onde dronningen, den skumle skogen, de syv dvergene og den ekstremt kjekke mannen. Alt og alle er med, pluss en god del andre figurer og hendelser. Her er barnehistorien omgjort til en voksenversjon. Magien er tatt vare på, men historiens detaljer er gjort hakket skumlere; ikke like silkesøtt. Likevel er det en dose kjærlighet, en god del intriger og en passe mengde action med.

Snow White and the Huntsman er en god versjon av eventyret, og flere hakk bedre enn den nesten like Lille speil på veggen der som kom tidligere i år. Sistnevnte er nok mer myntet på barn enn det Snow White and the Huntsman er.

Det irriterende med filmen er skuespillerne. Eller nærmere sagt skuespillerinnen. Kristen Stewart passer kanskje som poker face i Twilight-filmene, men som samme poker face i Snow White and the Huntsman blir hun for stiv, kjedelig og følelsesløs. Ja, så klart har Snøhvit opplevd mye vondt, men litt mer mimikk hadde ikke skadet. Heldigvis trekker de andre skuespillerne opp. Spesielt Charlize Theron i rollen som den onde dronningen gjør en solid jobb. De syv dvergene er også et friskt pust i det de entrer lerretet etter en litt langdryg scene.

Hvis jeg ser bort fra Stewarts poker face, og at det til tider blir for mye løping, er filmen jaggu ikke dum. Endelig får vi en versjon av Snøhvit som ikke får meg til å brekke meg av søthet. Hurra for barnehistorier i voksenformat.INFO OM FILMEN:
Originaltittel:
Snow White and the Huntsman
Regissør:
Rupert Sanders
Produksjonsår:
2012     Premiere: 8. juni 2012
Lengde:
2 t. 7 min.
Sjanger:
Action/eventyr
Skuespillere:
Kristen Stewart, Chris Hemsworth, Charlize Theron, Sam Claflin, Sam Spruell

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB