FILM: Weekend


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 16. juni 2012, kl. 16:30

Russell er invitert på fest hos sine streite venner, men unnskylder seg tidlig med at han skal opp på jobb neste morgen, og derfor må hjem. Likevel stikker han innom en homseklubb på veien hjem. Der møter han Glen.

Det er morgen. Russell står på kjøkkenet og fyller rykende kaffe i to kopper. Idet han går inn på soverommet våkner Glen. En rask kaffekopp, noen halvkleine fraser, og plutselig er Glen ute av døren. En typisk one-night stand.

Men Glen og Russell møtes igjen, og de to rake motsetningene utvikler et spesielt forhold denne helgen. Men Glen har en hemmelighet han ikke forteller. Kanskje han ikke vil at hverdagen skal innhente dem?

Weekend er en Arthaus-film til fingerspissene. Den gir en behagelig følelse, samtidig som den vekker overraskelse og får tankene til å snurre. Regissøren Andrew Haigh klarer å sette fokus på et til dels tabubelagt tema, og det på en tvers igjennom ekte måte. Livet hardt og brutalt.

Det legges ikke skjul på noe i Weekend. Slik livet for to homofile er, slik skildres det. Derfor kan kanskje filmen bli for mye for noen, men man må se bak det som skjer på skjermen, og heller se inn i de to hovedpersonene, for der er det et stort og spennende følelsesregister.

De to hittil ukjente hovedpersonene Chris New (Glen) og Tom Cullen (Russell), gjør begge en strålende jobb. Samtlige følelser de er innom i løpet av filmen spilles med stor troverdighet, og begge klarer å virke akkurat så utilpass at det ikke blir tilgjort.

Å få være tilskuer til noe så intimt som disse to herrenes raske, intense, følelsesmessige reise, er både vakkert og foruroligende. Filmen fanger meg med en gang, og holder meg lenge etter at den er ferdig. Et annerledes og meget friskt pust blant årets filmpremierer.

 

 

INFO OM FILMEN:
Originaltittel:
Weekend
Regissør:
Andrew Haigh
Produksjonsår:
2011    Premiere: 15. juni 2012
Lengde:
1 t. 37 min.
Sjanger:
Drama/romantikk
Skuespillere:
Tom Cullen, Chris New, Kieran Hardcastle, Vauxhall Jermaine, Sarah Churm
Tagline:
«A (sort of) love story between two guys over a cold weekend in October.»

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB