Forvillet i en verden av Apple-kloner


Christofer Nygård
Publisert 19. september 2012, kl. 10:48

For oss som alltid har brydd oss om teknologi, og kun aksepterer det beste av det beste, er det aldri en smal oppgave å gå til innkjøp av et av hverdagens viktigste verktøy. Nemlig den bærbare PC-en.

IPad, iPhone, gi meg hva som helst. Jeg kommer uansett aldri foruten en solid bærbar PC med fulltastatur og god ytelse. Verken på jobb, på universitetet eller på fritiden.

Så, hvis man i tillegg legger til at jeg ikke er, og heller aldri kommer til å bli, en Apple-konsument, var oppgaven satt fore: hvilken PC gir meg mest valuta for pengene, og samtidig er kraftig og liten nok til å utføre hverdagens oppgaver på en god og smidig måte?

Apple-kloner

Og uten å dvele altfor mye, kan jeg like gjerne komme til poenget: markedet for middels store (små?) bærbare PC-er, er en eneste stor parade av MacBook Air-kloner fra ende til annen.

Hvilken maskin denne MacBook Air må være, idet hele verdens produsenter av bærbare datamaskiner velger så groteskt, og så åpenbart, å kopiere design og utførelse, ned til hver minste detalj.

Intel Ultrabook, sa du?

Kreativt.

Plastikk…

Men at de bærbare PC-ene tar form som Apples MacBook Air, er igrunn ikke et problem for meg. Hadde de bare ikke vært utført så slett og så billig.

PC-er i titusenkronersklassen, som angivelig skal være av god byggekvalitet, kjennes langt fra robuste, og rett og slett billige ut. Skjermene er dårlig festet. Og det som verre er, trackpadene, som naturligvis også er kraftig Macbook-inspirert, er latterlig dårlige i forhold til inspirasjonskilden.

Tilbake til scratch

Da jeg i jungelen av såkalte «ultrabooks» ikke klarte å fatte en beslutning, til tross for besøk i flere av Oslos store elektronikkmarked, måtte jeg tilbake til scratch. Til det gode gamle. Og da fant jeg en match ganske fort.

Jeg endte opp med en 13″ Lenovo ThinkPad Edge, og kunne ikke vært mer fornøyd. Disse er prikk like de gode gamle ThinkPad-maskinene, med en moderne touch. Solid byggekvalitet, mer enn kraftig nok, samt godt 6-cellers batteri. Tilmed trackpoint (for oss som digger det)!

Denne saken er basert på underskrevnes subjektive og nokså banale meninger. Her er det rom for debatt!

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB