Samsung øker forspranget


Christofer Nygård
Publisert 26. oktober 2012, kl. 17:28

Konkurransen mellom produsentene av smarttelefoner er skyhøy. Det gir lite feilmargin for produsentene, men er definitivt positivt for oss forbukere på lengre sikt.

Koreanske Samsung har den siste tiden gjort det svært bra med sin Galaxy-serie. Telefonene har fått strålende skussmål over hele fjøla og selger som varmt hvetebrød. Det vises ikke bare på markedsandelene, men også på resultatene.

Nesten en tredel av markedet

31,3 prosent lyder de siste kvartalstallene for Samsungs markedsandeler. Det er ny rekord siden helt tilbake til 2009. Ingen andre har hatt så høy andel av markedet i løpet av disse årene.

Dette ble også gjenspeilet i Samsungs kvartalsrapport, som kunne vise til et overskudd på hele 42 milliarder norske kroner i tredje kvartal.

Apple satt igjen med ca. halvparten (15 prosent) av hva Samsung kunne vise til i markedsandeler for tredje kvartal. Den amerikanske datagiganten kunne vise til et iPhone-salg på 26,9 millioner enheter.

Tøft for Nokia

Nokia har satset tungt det siste halvannet året med innføringen av Windows Phone som primæroperativsystem på sine smarttelefoner. Selv om den finske produsenten har fått gode skussmål, sliter den fremdeles med salget på verdensbasis.

Selskapet solgte i tredje kvartal 2,9 millioner Lumia-telefoner og 6,3 millioner smarttelefoner totalt.

Kilde: The Next Web

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB