Teknologi til besvær


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 24. oktober 2012, kl. 14:49

Det finnes et hav av applikasjoner og programmer som skal hjelpe oss med å huske ting i hverdagen. Huske å kjøpe melk, levere en oppgave, eller bursdagen til svigermor.

Rutinesvikt

Jeg har sikkert prøvd rundt 20 applikasjoner, både for min smarttelefon og datamaskin. Problemet er at jeg aldri har greid å komme inn i rutinen hvor jeg noterer alt jeg må huske, og samtidig husker å sjekke lista ofte nok. Dette har irritert meg lenge. Mange applikasjoner er visuelt lekre og brukervennlige (mine favoritter er Clear, og To.Do), men til ingen nytte for min egen del. Jeg har til og med lest boka Getting Things Done av David Allen. Også det til ingen nytte.

Fokus på applikasjonene

Disse applikasjonene kan være så brukervennlig som de bare vil, men i bunn og grunn handler det om å være strukturert nok. Man må rett og slett endre vanene sine, endre måten man griper fatt i oppgaver på. Hver gang jeg har prøvd Evernote, Wunderlist og alle de andre, har jeg vært kjempeflink de første dagene. Jeg har brukt tid på legge inn oppgavene slik at det blir oversiktlig. Lagt inn med alarm og fancy effekter. Men der kommer vi til kjernen i mitt problem. Teknologien kommer i veien. Å bruke disse teknologiske hjelpemidlene blir kontraproduktivt – for min del. Jeg blir for opphengt i det teknologiske. Oppgavene blir ikke i fokus. Er løsningen å gå tilbake til penn og papir?

Jeg tror flere kan kjenne seg igjen i dette problemet. Men det er også mulig at det bare er jeg som er veldig distré. Uansett, om noen har gode tips er kommentarfeltet som alltid åpent for forslag eller innspill.

Det får bli siste ord i denne saken. Nå kom jeg på at jeg glemte å kjøpe melk. Søren.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB